Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Adapazarı, Sapanca’ya Muhtaç Olmaktan Çıkıyor

DSİ 32’nci Şube Müdürlüğü’nün “Mudurnu Ballıkaya Baraj Projesi” gerçekleştiği zaman, Adapazarı’nın 60–70 yıl boyunca su sıkıntısı olmayacak. Ay

Zaman



Sİ 32’nci Şube Müdürlüğü’nün “Mudurnu Ballıkaya Baraj Projesi” gerçekleştiği zaman, Adapazarı’nın 60–70 yıl boyunca su sıkıntısı olmayacak. Aynı proje ile elektrik üretilecek, tarım arazileri sulanacak ve taşkınlardan korunacak.

Adapazarı’nın içme suyunu karşılayan Sapanca Gölü’nün giderek kirlenmesi sebebiyle DSİ 32’nci Şube Müdürlüğü’nün yeni projesine ümit bağlandı.

DSİ Şube Müdürü Abdüsselam Eldemir, yaptığı açıklamada hızla kirlenen Sapanca Gölü’nün sürekli büyüyen kentin su ihtiyacını karşılamaz duruma geldiğini belirterek, bu durumun kendilerini yeni içme suyu kaynakları bulmaya yönlendirdiğini söyledi. Adapazarı’nın gelecekte susuz kalmaması için“Mudurnu Ballıkaya Baraj Projesi”ni geliştirdiklerini ifade eden Eldemir, bu proje hayata geçirildiği takdirde 60–70 yıl Adapazarı’nda su sorununun yaşanmayacağını kaydetti. Eldemir, bu suyun ‘cazibeli’ su olacağını ve şehre kolay bir şekilde getirileceğini vurgulayarak şu bilgiyi verdi:

“Bu baraj projesi ile dört kazanım birden elde edilecek. Öncelikle kente Sapanca Gölü suyunun çok çok üstünde kaliteli bir içme suyu kazandırılacak. Elektrik enerjisi üretilerek katma değer elde edilecek. Büyük tarım arazileri sulanabilecek. Bölgedeki sular kontrol altına alınarak tarım alanları taşkınlardan önlenecek. Bir projeyle bu kadar güzel sonuç elde etmek gerçekten mümkün olacak. Kaldı ki baraj yapılacak yer Adapazarı kent merkezinden sadece 30 kilometre uzaklıkta.”

Programa aldırdıkları projeyi ihale aşamasına getirdiklerini anlatan Eldemir, bugünkü hesaplarla 75 trilyon liraya mal olacak projenin bir an önce hayata geçirilmesinin büyük avantajları olacağını vurguladı.

DSİ olarak 2002 yılında büyük işler yaptıklarını belirten Eldemir, Dünya Bankası’ndan aldıkları kredilerle kökleşmiş birçok sorunu ortadan kaldırdıklarını söyledi. TERRA denilen “Deprem Sonrası Rehabilitasyon Yeniden Yapılandırma Projesi” kapsamında birçok derenin yeniden ıslahının yapıldığını kaydeden Eldemir, “Geçen sene ve bu senenin ilk aylarından şimdiye kadar önemli bir taşkınla karşılaşmadık. Aldığımız tedbirler sebebiyle özellikle köy muhtarlarından ve arazi sahiplerinden büyük takdir aldık. Ekili yerlerin taşkınlarla sular altında kalmasını önleyerek büyük bir hizmet gerçekleştirdik. Eleman ve teçhizat yetersizliğine rağmen imkanlar zorlanarak ve Köy Hizmetleri araçlarından yararlanarak hizmetlerimizi sürdürdük.” dedi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/adapazari-sapancaya-muhtac-olmaktan-cikiyor_3669.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!