Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Tasarısı Komisyondan Geçti

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda, bazı değişikliklerle kabul edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, risk altındaki alanların dönüştürülmesine ilişkin düzenlemenin rant amacıyla hazırlanmadığını, vatandaşın canını korumak için bu yasayı

yapi.com.tr
Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Tasarısı Komisyondan Geçti

br />


Bayrampaşa:

Bayrampaşa ilçe sınırları içerisinde kentsel dönüşüm alanı olarak kullanılabilecek alanlar içerisinde Silivriye taşınmış olan 90 dönüm civarı kullanım alanı olan eski Bayrampaşa Cezaevi alanı,istanbul dışına taşınma planı olan ve 300 dönümlük bir alana sahip olan yaş sebze hali,yine ileri ki dönemlerde şehire yakın bir yere taşınma planı olan Bayrampaşa Otogarı..

Büyükşehir belediyesine ait olan eski Bayrampaşa Cezaevi alanı şu an itibarı ile molozlardan arınmış düz bir alana sahip. Büyükşehir Belediyesine ait olan bu alan için projeler üzerine çalışmalar devam ediyor..

4000 Bayrampaşalının konforlu ve güvenli evlerde yaşayacağı bir alan oluşturulması hedeflenen eski Bayrampaşa Cezaevi alanı yeni projenin start verilmesini bekliyor..

Gerekli tespitler yapıldıktan sonra depreme dayanıklı olmayan evlerde oturan Bayrampaşalılar,kentsel dönüşüm ile ilgili gerekli kanunlar ve yasaların düzenlemesinin yapılması ile birlikte buralara taşınacaklar.

4000 Bayrampaşalının buraya nakli ile bayrampaşada cezaevi alanı kadar bir bölge boşaltılmış olacak.ve böylece yerinde kentsel dönüşümün startı bayrampaşada verilmiş olacak. Boşalan bölgeye yine güvenli ve kullanışlı binalar inşa edilecek
Bayrampaşa eski cezaevi alanı dışında,şehire yakın bir yere taşınması planlanan 300 dönümlük yaş sebze hali ve Bayrampaşa Otogarı'da iler ki yıllarda kentsel dönüşüm alanı olarak kullanılması tahmini yerler içerisinde.



Pendik Belediyesi:

İlçe genelinde yürütülen kentsel gelişim çalışmaları:

1 – Çınardere Mahallesi sınırları içinde deprem riski taşıyan 80 Konut tahliye edilerek Velibaba Mahallesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Belediyemizce bedeli ödenip alınan konutlara vatandaşlarımız yerleştirildi.

2 – Ertuğrulgazi, Sülüntepe, Velibaba, Yayalar ve Kurtköy Mahallelerinin belirli bölgelerinde plan çerçevesinde dönüşüm öngörülmektedir.

3 – Fevzi Çakmak, Kavakpınar ve Fatih Mahallelerinin belirli kısımlarında dönüşüm düşünülmektedir.

4 – Mevzuat açısından gecekondu statüsündeki yapılara yönelik Kentsel Gelişim Çalışmalarının yanında özel mülkiyete konu parsellerdeki yapılarda da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları devam etmektedir.

Bu kapsamda Belediyemizce hazırlanan İmar Planlarında bir takım yeni düzenlemeler yapılarak vatandaşların kendilerince Kentsel Dönüşüm yapmalarını sağlayıcı çalışmalar yapılmıştır. Geliştirilen bir takım Plan Düzenlemeleriyle depreme dayanıksız binaları yıkıp yeniden yapmaya yönelik vatandaşlarımıza bir takım haklar getirilmiştir. Kentsel Dönüşüm amaçlı İmar Planı çalışmaları bu kapsamda devam etmektedir.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6  |   7  |   8  |   9  |   10  |   11  |   12  |   13
ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/afet-riski-altindaki-alanlarin-donusturulmesi-tasarisi-komisyondan-gecti_90945.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!