Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Afet Riskleri Bir Arşivde Toplanıyor

Türkiye'de meydana gelen afetler hakkında verilerin elektronik ortamda hizmete sunulmasını öngören Ulusal Afet Arşiv Sistemi, 2008 yılı başında uygulamaya konulacak.

Zaman Gazetesi



ürkiye'de meydana gelen afetler hakkında verilerin elektronik ortamda hizmete sunulmasını öngören Ulusal Afet Arşiv Sistemi, 2008 yılı başında uygulamaya konulacak. Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz, proje çerçevesinde Türkiye'nin deprem, sel, heyelan, çığ düşmesi gibi sık görülen doğal afetler konusundaki deneyimleri, sonuçları, ulaşılabilen belgeleri, görüntüleri ve analiz yapmaya yönelik istatistiksel bilgileri web ortamına aktardıklarını belirtti.

Vergi girişinin yüzde 80 oranında tamamlandığını bildiren Taymaz, Türkçe, İngilizce ve Fransızca olmak üzere 3 dilde hizmet verecek sistemin, yerli ve yabancı tüm araştırmacılara ve vatandaşlara açık olacağını söyledi. Afete hazırlık ve zarar azaltma çalışmalarında, yaşanmış afetlere ilişkin bilgi birikiminin büyük önem taşıdığını vurgulayan Taymaz, Türkiye'de, bu alandaki verilerin kağıt ortamında, dağınık bir şekilde saklandığını bu yüzden "sınırlı imkanlar ve güçlüklerle'' bazı analizlerin yapılabildiğini anlattı. Sistemin bu açığı kapatarak, çalışmalara büyük katkı sağlayacağını belirten Taymaz, vatandaşların afet risklerine karşı bilinçlenmesine de yardımcı olacağını kaydetti.

Taymaz, herhangi bir bölgeden ev almak veya kiralamak isteyen vatandaşın, sistemden o bölgeye ilişkin arama yapıp, yerleşim bölgesini tehdit eden afet risklerini görebileceğini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/afet-riskleri-bir-arsivde-toplaniyor_56945.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!