Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Afetin 'Pim'i çekildi

İspanya'nın korktuğu başına geldi... Atlantik'te sürüklenen tanker, 70 bin ton petrolle birlikte İspanya açıklarında battı Korkulan oldu. Altı

Radikal
Afetin 'Pim'i çekildi

b>İspanya'nın korktuğu başına geldi... Atlantik'te sürüklenen tanker, 70 bin ton petrolle birlikte İspanya açıklarında battı
Korkulan oldu. Altı gün boyunca Atlantik Okyanusu'nun İspanya açıklarında sürüklenen petrol tankeri, ikiye bölünüp battı. 70 bin ton petrolle birlikte denize gömülen 26 yıllık tanker, başta İspanya ve Portekiz, Atlantik Okyanusu'na kıyısı olan pek çok ülkeyi tehdit ediyor.
Liberya merkezli 'Mare Shipping' adlı şirkete bağlı 'Prestige'i, dubalarla su yüzünde tutmaya çalışan Hollandalı ekip, tankerin dün yerel saatle 08.00'de ikiye bölündüğünü açıkladı. Greenpeace yetkilileri, İspanya'nın kuzeybatısında, 244 kilometre açıkta batan tankeri, 'denizin dibinde patlamaya hazır bir bomba'ya benzetti. 1989'da Alaska'da batan Exxon Valdez tankerinden, 'Prestige'dekinin yarısı kadar petrol denize karışmıştı. 'En büyük petrol kirliliği afeti' olarak anılan olayda 250 bin kuş ve daha binlerce hayvan ölmüştü. Bölgedeki samur nüfusu, hâlâ 1989'dakinin yarısı. Tankerden şimdiye dek sızan 3 bin ton petrol nedeniyle İspanya, 100 kilometrelik şeritte balıkçılık faaliyetlerini yasakladı. Tankerle birlikte suya gömülen petrolün tamamının birdenbire ya da ağır ağır sızması istiridyeleri, ahtapotları ve yengeçleriyle ünlü Galiçya'da balıkçılığı uzun süre felç edecek. Bölgede yaşayanların yüzde 60'ı balıkçılıkla geçiniyor. Balıkçılığa yasaklanan bölgede yaşayanlara tazminat ödenecek. Petrole bulanan turistik sahillerin temizlenmesine yöre halkı da yardım ediyor. İspanyol yetkililer, tankerin depolarının patlamamasını ümit ediyor.


'Ölüm sahili'
Tankerin batışıyla ilgili olarak İspanyol ve Britanya, birbirini denizyolu güvenliğini ihmal etmekle suçladı. İspanya'nın kuzeybatısı, açıklarındaki batıkların bolluğu nedeniyle 'Ölüm Sahili' olarak adlandırılıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/afetin-pimi-cekildi_2456.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!