Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Afrodisias Antik Kenti Kazıları Sona Erdi

Kazı Başkanı Roland Smith, 1961 yılından beri New York Üniversitesi tarafından sürdürülen ve bu yıl Mayıs ayında başlayan Aphrodisias Antik Kenti kazılarının sona erdiğini belirterek, kazılarda 70 işçiyle Türkiye, ABD ve İngiltere'den gelen 35 öğrenci ve öğretim üyesinin yer aldığını söyledi.Yaklaşık 3,5 ay süren kazılar için 600 bin dolar

Cumhuriyet Gazetesi
Afrodisias Antik Kenti Kazıları Sona Erdi

Aydın'ın Karacasu ilçesinde bulunan Afrodisias Antik Kenti'ndeki kazılar sona ererken, bu yılki kazılarda valinin evi ve üzerinde yerli bir figür olan yazıt ortaya çıkarıldığı bildirildi. Kazı Başkanı Roland Smith, 1961 yılından beri New York Üniversitesi tarafından sürdürülen ve bu yıl Mayıs ayında başlayan Aphrodisias Antik Kenti kazılarının sona erdiğini belirterek, kazılarda 70 işçiyle Türkiye, ABD ve İngiltere'den gelen 35 öğrenci ve öğretim üyesinin yer aldığını söyledi.Yaklaşık 3,5 ay süren kazılar için 600 bin dolar harcandığını ifade eden Smith, bu yılki kazı döneminin çok geniş ve enteresan bir çalışma programıyla geçtiğini söyledi.

Bu yıl dört ayrı yerde kazı çalışması gerçekleştirdiklerini ve Hadrian hamamında geniş kapsamlı restorasyon çalışması başlattıklarını vurgulayan Smith, beş yıl önce başlanan Sebasteion anıtındaki restorasyon çalışmasının da sürdüğünü belirtti.

Smith, şöyle devam etti: ''Bu yılki kazılardan birinin yapıldığı Bazilika'da, valinin oturduğu ev bulundu. Burası önemli kararların verildiği bir yer. Önemli bir buluntu. Tetrapylon önündeki ana cadde kazısındaysa çok önemli tabakalar bulduk. Osmanlı döneminden, geç Roma dönemine kadar giden yerleşimler bulduk. Bu yerleşimlerde önemli buluntular da yer alıyor. Bunların içindeki en önemli buluntulardan biri, büyük bir yazıt. Üzerinde yerli bir figür var. Bu Afrodisyas'ın yerli tarihini gösteren önemli buluntulardandır. Bu buluntular, M.S 1. ve 2. yüzyıla ait. Bu dönemde Afrodisias büyük bir gelişme yaşamış ve önemli anıtların yapıldığı dönemlerden biridir.''

Smith, gelecek yıl Tetrapylon önündeki ana caddenin açılması çalışmasına devam edeceklerini, şehrin ortasındaki önemli anıtlarda kazı yapacaklarını vurgulayan Smith, Güney Agora'daki büyük bir havuzu da kazmak istediklerini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/afrodisias-antik-kenti-kazilari-sona-erdi_71725.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!