Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Afşin-Elbistan Santrali Modernize Edilecek

Afşin-Elbistan A Termik Santrali EÜAŞ tarafından modernize edilecek. Ayrıca Enerji Bakanlığının talimatıyla 285 kişi işe alınacak.

yapi.com.tr
Afşin-Elbistan Santrali Modernize Edilecek

Kahramanmaraş'ta 1984'te elektrik üretimine başlayan Afşin-Elbistan A Termik Santrali, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından modernize ediliyor.

EÜAŞ Genel Müdür Yardımcısı Murat Zekeriya Aydın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Afşin-Elbistan A Termik Santralinde rehabilitasyon çalışmasının hazırlıklarına başlanıldığını söyledi.

Aydın, "A Termik Santralinin hali hazırda devir süreci de konuşuluyor. Ama bizim ortaya koyduğumuz rehabilitasyon çalışması devir sürecinden bağımsızdır. Sonuçta bizim bu santrali rehabilite etmemiz ve ekonomiye kazandırmamız lazım. Bunu da uygun maliyetlerle yapmamız gerekiyor. Teknik manada buranın rehabilite edilmesiyle ilgili herhangi bir tereddüt yok. O çalışmaları başlattık. Durum tespiti yapılacak." dedi.

285 kişi istihdam edilecek

Aydın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın talimatıyla Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğüne kısa zamanda personel alımı yapılacağını da belirterek, "İlk etapta acil gördüğümüz 285 kadar bir personeli istihdam etme imkanımız olacak. İhtiyaçlarımız doğrultusunda da zaman zaman işçi alımlarımız olacaktır. Santrallerimizi bu şekliyle ayağa kaldırmış olacağız." diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/afsin-elbistan-santrali-modernize-edilecek_156795.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!