Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ağaç Kesimine Karşı İmza Kampanyası

Denizli Adalet Mahallesi'nde yeşil alanken imara açılan ve ağaçları kesilen alanın acil kamulaştırılmasına mahalleli tepki göstererek imza kampanyası başlattı.

yapi.com.tr
Ağaç Kesimine Karşı İmza Kampanyası

Denizli Merkezefendi ilçesi Adalet Mahallesi'nde yeşil alanken imara açılan ve ağaçların kesildiği alanın acil kamulaştırılmasına tepki gösteren mahalle halkı imza kampanyası başlattı.

BirGün’den Uğur Kurnaz’ın haberine göre; mahallelilerin adına konuşma yapan Hasan Durdu şöyle konuştu: “Bereketli Belediyesi zamanında, yeşil alan ilan edilen yer, 2008 yılında mahalle halkının, Soroptimist kulübünün ve DOÇEV'in katkılarıyla ağaçlandırılmıştır. Büyük şehre geçiş sürecinde, Denizli Belediyesi Meclis kararıyla, 2013 yılında, ticari alana dönüştürülmüştür. Karara ilişkin, yasal süreç içinde yapılan itirazlar ‘çocukların güvenliği’ gibi komik bir gerekçeyle reddedilmiştir. 2014 yılında, ağaçlar belediye tarafından sökülmeye çalışılmış, fakat mahalle sakinlerinin tepkisiyle vazgeçilmiştir. 1 Haziran 2021 tarihinde başlatılan kesim işlemine, mahalleli tepki göstermiş ve gelinen süreçte, söz konusu yeşil alanın şahsa satıldığı öğrenilmiştir.

İlimiz için öngörülen Temiz Hava Eylem planında, Valimiz Ali Fuat Atik, ‘Çevreyi korumak, gelecek kuşaklara aktarmak için, idareciler olarak bizlerin ve toplumun tüm kesimlerinin, üzerine düşen görevi eksiksiz olarak yerine getirmeleri gerekir’ demektedir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan da ‘Çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için bilinçli ve sorumlu hareket etmek, sadece biz yerel yöneticiler için değil hepimiz için hayati bir zorunluluktur’ ifadelerini kullanmaktadır. Bu bağlamda, sayın valimizi ve sayın belediye başkanımızı, söz ve eylem birliğine davet ediyoruz.

Mahalle sakinleri olarak, neslimiz, çevremiz ve vicdan sahibi bütün vatandaşlarımız adına, yeşil alanın önceki statüsüne dönüştürülmesini talep ediyoruz.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/agac-kesimine-karsi-imza-kampanyasi_185782.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!