Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mersin’deki Ağaç Kesimi Tepki Çekiyor

Türkiye, yangınlarla yok olan ormanların acısını yaşarken Mersin’in Toros Dağı eteklerindeki yayla özelliğine sahip köylerde Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü’nce yaklaşık bir ay önce başlatılan ardıç kesimi hızla devam ediyor.

yapi.com.tr
Mersin’deki Ağaç Kesimi Tepki Çekiyor

Türkiye'nin güney bölgesi başta olmak üzere birçok yerde devam eden yangınlarla ormanlarımız yok olurken, Mersin'de Toros Dağı eteklerinde kurulu yayla özelliği bulunan köylerde Ardıç kesimi devam ediyor.

Sözcü’den Ali Ekber Şen’in haberine göre; Mersin'deki Ardıç kesimi Erdemli ilçesine bağlı Güzeloluk yaylasının üst kesimlerinde bulunan ve yayla özelliği olan 6 köyde yaklaşık 40 gün önce başlayan Güzeloluk Erdilek köy yolu çevresinde de büyük bir hızla sürüyor.

Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü'nce başlatılan gençleştirme çalışması kapsamında 70-500 yıllık ardıç ağaçlarının kesimi 6 köy bölgesinde sürüyor. Yaklaşık 700 bin ardıç ağacının bulunduğu bölgede devam eden çalışmalar kapsamında 40 bin ağacın kesileceği öğrenildi.

Ağaç kesimi bölge insanının da tepkisini çekiyor. Yörede doğup büyüyen köylülerden Ali Topal, ardıç kesiminin başlamasıyla birlikte kesimi durdurmak için bir çok kuruma şikayette bulunduğunu söyledi. Ancak kesimi durdurma çabalarının boş çıktığını anlatan ve kesim alanında ki ardıç kıyımını gösteren Ali Topal, “Binlerce yıllık ağaçlar acımasızca kesiliyor. Aldığımız bilgiye göre odun yapılmak üzere kesim yapılıyormuş. Son derece yanlış bir karar olduğunu düşünüyorum. Binlerce dekarlık bir alan içinde Toros dağlarının eteklerine kadar bulunan ardıç ormanındaki ağaçları kesiliyor. Ardıç katliamına birileri dur dur demelidir.” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mersindeki-agac-kesimi-tepki-cekiyor_186466.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!