Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ağalar Camii’ne Altı Yıl Gecikmeli Deprem Takviyesi

Türkiye’de depremlerde hasar gören tarihi eserlerin güçlendirilmesine yönelik ilk adım, 1999 depreminde kubbeleri çatlayan Topkapı Sarayı’nın bahçesindeki Ağalar Camii için altı yıl sonra atıldı.

Hürriyet



ürkiye’de depremlerde hasar gören tarihi eserlerin güçlendirilmesine yönelik ilk adım, 1999 depreminde kubbeleri çatlayan Topkapı Sarayı’nın bahçesindeki Ağalar Camii için altı yıl sonra atıldı. Cami, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valiliği ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları Enstitüsü işbirliğiyle 1,5 milyon dolar harcanarak onarılacak. Türkiye’de depreme karşı güçlendirilecek ilk tarihi eser özelliği taşıyan Ağalar Camii’nin önünde yapılan törende konuşan Topkapı Sarayı Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı şunları söyledi:

‘Padişahlar beş vakit namazlarının dördünü burada kılarlardı. Ağalar Camii, belki rütbeyle namaz kılınan tek camidir. Binanın bizim için bugünkü önemi, Topkapı Sarayı’nın eşsiz yazmalar külliyatını barındırmasıdır. Osmanlıca, Arapça ve Farsça’nın yanı sıra Latince, Yunanca ve Ermenice yazmaları da meşhurdur. Dolayısıyla bizim için hem tarih, hem de tarihi eserleri saklama bakımından çok önemlidir.’

http://www.yapi.com.tr/haberler/agalar-camiine-alti-yil-gecikmeli-deprem-takviyesi_32412.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!