Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ağaoğlu, Seyrantepe'ye 600 Milyon Dolar Yatıracak

92 bin metrekarelik ticaret alanı üzerine inşa edecekleri proje hakkında bilgi veren Ağaoğlu Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, otel, ofis ve rezidanslardan oluşan karma bir projeye imza atacaklarını söyledi.

Referans Gazetesi



b>Ağaoğlu Şirketler Topluluğu, 232 milyon 925 bin dolara satın aldığı Seyrantepe'deki turizm ve ticaret imarlı arsada 600 milyon dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor. Seyrantepe'deki arazi, Galatasaray'ın yeni stadının yanı başında bulunuyor. 92 bin metrekarelik ticaret alanı üzerine inşa edecekleri proje hakkında bilgi veren Ağaoğlu Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, otel, ofis ve rezidanslardan oluşan karma bir projeye imza atacaklarını söyledi. Ağaoğlu, projenin tek bir blok olarak kule şeklinde inşa edileceğini ifade etti.

Dün düzenlenen toplantıda, dünyayı etkileyen ekonomik çalkantıya da değinen Ağaoğlu, Türkiye'nin bu durumu fırsata dönüştürebileceğini vurguladı. Türkiye gibi kırılgan ülkelerde ekonominin ihmal edilemeyeceği uyarısında bulunan Ağaoğlu, "Bugün Türkiye'de ekonomi gündemde bile değil. Türkiye türbana takılıp kaldı" eleştirisinde bulundu. Global yatırımcıların ve fonların, yaşanan kriz nedeniyle yönlerini gelişme fırsatı olan Türkiye'ye çevirebileceklerini vurgulayan Ağaoğlu, bu sürecin Türkiye'de faizlerde düşme eğilimini de başlatacağını kaydetti. Ağaoğlu, "Yabancılarla görüşüyor musunuz" sorusu üzerine, dünyada 1.5 trilyon dolar aktifi bulunan İsviçre kökenli Amerikan bankası UBS'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve eski ABD Senatörü Phil Gramm'ın kendisiyle görüşmek için randevu talebinde bulunduğunu belirtti.

İnşaatçılar Maliye'ye

Bu arada, Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı, inşaat firmalarının sorunlarını masaya yatırdı. Dün inşaat firmalarının temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Koç, en büyük şikayetin metrekare bazında alınan vergi oranları nedeniyle geldiğini söyledi. Koç "150 metrekareye kadar yüzde 1 olan vergi oranı 151 ve daha üzerine çıktığında yüzde 18 oluyor. Sektörün kanayan yaralarından biri olan bu soruna bir çare bulunabilir mi bunu tartışıyoruz"dedi.

Toplantıda binaların alan tespiti, inşaatın bitim aşamasının belirlenmesi, belediyelerde meydana gelen gecikmeler gibi sektörün belli başlı sorunları da tartışıldı. Toplantıdan çıkan sonuçlar doğrultusunda hazırlanacak rapor Gelirler İdaresi Başkanlığı'na ve Maliye Bakanlığı'na sunulacak.

Koç, toplantıda büyük mükelleflerden toplanan vergilerle ilgili de bilgiler verdi. Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı bünyesinde toplam 492 mükellefi bulunduğu bilgisini vererek, 2007 yılında tahsil edilen vergi tutarının 27.9 milyar YTL olduğunu, ortalama bir mükellefin 56.7 milyon YTL vergi ödediğini kaydetti. Türkiye'de 2007 yılında toplanan vergi gelirlerinin 152.8 milyar YTL olduğuna değinen Koç, bu gelirin yüzde 18,2'sinin büyük mükelleflerden tahsil edildiğini söyledi. 2007 yılında İstanbul'da toplanan vergi gelirlerinin 65.8 milyar YTL olduğunu dile getiren Koç, bunun yüzde 42,4'ünün Büyük Mükellefler Vergi Dairesi, yüzde 39,2'sinin İstanbul Vergi Dairesi ve yüzde 19,3'ünün İstanbul Defterdarlığı tarafından toplandığını kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/agaoglu-seyrantepeye-600-milyon-dolar-yatiracak_60014.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!