Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ahırdan Tarihi Su Kanalı Çıktı

Nevşehir'de bir ahırdaki genişletme çalışmaları sırasında, tüf kayalardan oyularak yapılmış 12 kilometre uzunluğunda tarihi su kanalı ortaya çıkarı

Akşam



b>Nevşehir'de bir ahırdaki genişletme çalışmaları sırasında, tüf kayalardan oyularak yapılmış 12 kilometre uzunluğunda tarihi su kanalı ortaya çıkarıldı.

Merkez ilçeye bağlı Göre Beldesi'nde, Kadir Öner, ahırını genişletmeye çalışırken, içine bir insanın sığabileceği genişlikte tüf kayalar oyularak yapılmış su kanalı buldu.

Yürüyüş için ideal

Göre Belediye Başkanı Ali Kılıç, tesadüfen ortaya çıkan su kanalının turizme kazandırılması için çalışma başlattıklarını belirtti. Aşıklı Dağı'nın bulunduğu Güvercinlik Köyü'nden Göre Beldesi ve Nevşehir'e kadar uzanan 12 kilometre uzunluğundaki su kanalının özellikle yürüyüş yapmayı seven turistler için ideal bir mekan olacağını kaydeden Kılıç, şunları söyledi:

Turizme kazandırılacak

'İçine bir insanın sığabileceği genişlikteki su kanalının önce temizlenmesi ve tamamının ortaya çıkarılması gerekiyor. Daha sonra kanalın ışıklandırılmasını sağlamayı planlıyoruz. Bakanlıklardan destek alarak turizme kazandıracağımız tarihi su kanalının macera arayan turistlerin ilgisini çekeceğine inanıyoruz.'

http://www.yapi.com.tr/haberler/ahirdan-tarihi-su-kanali-cikti_2919.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!