Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ahşap Mühendisi Erol Karacabeyli YEM'deydi

Ahşap Mühendisi Erol Karacabeyli, sektördeki mesleki iletişim ortamının kalitesini yükseltmek ve meslek profesyonellerinin iletişimini artırmak amacıyla (YEM) tarafından düzenlenen etkinlikler serisi kapsamında bir konferans vermek üzere YEM’e geldi.

yapi.com.tr
1 Ahşap Mühendisi Erol Karacabeyli YEM'deydi

hşap Mühendisi Erol Karacabeyli, sektördeki mesleki iletişim ortamının kalitesini yükseltmek ve meslek profesyonellerinin iletişimini artırmak amacıyla (YEM) tarafından düzenlenen etkinlikler serisi kapsamında bir konferans vermek üzere YEM’e geldi.



Ulusal Ahşap Birliği işbirliği ile gerçekleştirilen “Ahşap Yapılar Nereye Gidiyor?” başlıklı konferansta Karacabeyli, geçmişte ahşap yapılaşma alanında dünya lideri olan Türkiye’nin sürdürülebilir ormancılık ve ahşap yapım sistemlerinden son yıllarda uzak kaldığına dair gözlemlerini aktardı. Bu alandaki tecrübelerini izleyicilerle paylaşan Karacabeyli, sunumunu “Türk Ahşap Mimarisi’nin Zenginliği”, “Ahşap ve Çevre”, “Batı Dünyasında Ahşap Nereye Gidiyor?” ve “Türkiye’de Ahşap Nereye Gitmeli?” başlıkları altında gerçekleştirdi.

Karacabeyli Batı’da kullanılan “Hafif Karkas”, “Kolon ve Kiriş Karkas” ve “Kros-Lamine Masif Ahşap Levha” olmak üzere üç farklı ahşap yapı sistemi üzerinde durdu.



Ahşap yapıların özelliklerini depreme dayanıklı olmaları, hafif ve esnek olmaları şeklinde sıralayan Karacabeyli, “Türkiye deprem bölgesi olmasına rağmen, geçmişinde var olan, depreme dayanıklı ahşap yapıları terk etti. Batıda ise ahşap yapılara büyük bir talep var. Çünkü ahşap doğal, geri dönüşümlü ve kaynağı yenilenebilen bir malzeme. Türkiye’de ahşap kültürünün kaybolması üzüntü verici, ama 21. yüzyılda trendler değişmeli. Çünkü koşullar Türkiye’nin ahşaba yönelmesinden yana” şeklinde konuştu.



Yapı-Endüstri Merkezi, 2009 yılı boyunca da farklı konu, içerik ve türlerde bu kapsamdaki çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Erol Karacabeyli kimdir?

Ahşap Mühendisi Erol Karacabeyli, Columbia’dan ikinci master derecesini elde ettikten sonra, şu anda FPInnovations’ın bir birimi olan Karacabeyli Forintek için ahşap mühendisliği alanında bilim adamı olarak çalışmaya başladı. Ahşap yapıların sismik performansı, ahşap ürünlerin yüklere karşı dayanımı alanlarında yirmi beş yılı aşkın tecrübesi olan Karacabeyli, halen Forintek Kuzey Labaratuvarı’nda yapı sistemleri bölümünün yöneticiliğini sürdürüyor. Karacabeyli aynı zamanda dünyada ahşap yapılar alanında kod ve standart geliştiren birçok komitenin de üyeliğini yürütüyor. Kanada’da yaşayan Karacabeyli’nin ahşap mühendisliği üzerine 70’in üzerinde yayını bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ahsap-muhendisi-erol-karacabeyli-yemdeydi_68108.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • cumhuriyet üniversitesi inşaat müh son sınıf öğrencisiyim. aslen rizeliyim ama samsunda ikamet etmekteyim. rizede yaylalarda çok güzel ahşap yapılar var. ahşapa önem verilmesi çok hoşuma gidiyor. ayrıca deprem bölgelerinde yaygınlaştırılması hem hasarların azalması hem de güzel bir görünümü sağlaması açısından iyi bir adım sizi tebrik ediyorum. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!