Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Akdamar Adası'ndaki Tavşanlar Toplanıyor

Tarihi Akdamar Kilisesi'nin de bulunduğu Akdamar Adası'nda, tavşanların çoğalıp tarihi eserler ve ekosisteme zarar vermesi, yetkilileri harekete geçirdi. Adada sayıları 3 bini bulan tavşanları toplama kararı alındı.

yapi.com.tr
Akdamar Adası'ndaki Tavşanlar Toplanıyor

DHA'nın haberine göre, Akdamar Adası'nda tavşanların sayıları her geçen gün artıyor. Kısa sürede sayıları 3 bini bulan ve tarihi Akdamar Kilisesi ile ekosistemi tehdit eden tavşanlar için yetkililer önlem almaya karar verdi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde aralarında Valilik, Gevaş Kaymakamlığı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Çevre ve Orman Müdürlüğü'nde ilgili kişilerden oluşan bir komisyon kuruldu.

Eylem planı hazırlandı

Komisyon yaptığı toplantıda tavşanları tuzak kafes yöntemiyle toplama kararı aldı. Karar gereği Akdamar Adası'na giden komisyon üyeleri, tavşanların yoğun olduğu bölgelere tuzak kafesler yerleştirildi. Ayrıca Van YYÜ Yaban Hayvanları Korumu Merkezi'ne yaralı olarak getirilen ve tedavileri tamamlanan 4 puhu kuşu da tavşanları avlaması için adaya bırakıldı. Kısa sürede tavşanlar tek tek kafeslere girmeye başlarken, Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe amaçlarının eko sisteme zarar vermeden tarihi kiliseyi koruyarak adayı tavşanlardan temizlemek olduğunu söyledi.

Çalışmalar yaz boyunca sürecek

Komisyonun Koordinatörlüğünü yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, tavşanların yaz ayları boyunca toplanacağını söyledi. Aktuğ, "Tavşanlar adada büyük zararlara yol açıyor. Şu anda tarihi kilise de tehlikede. Önlem alınmazsa kilisenin silüetini de bozacaklar. Yakalanan tavşanların bir kısmı YYÜ Yaban Hayvanları Koruma Merkezi'ne, bir kısmıda doğal yaşam alanlarına bırakılacak" dedi.

Komisyonda yer alan YYÜ Yaban Hayvanları Koruma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan ise, ilk aşamada kafes yöntemiyle, daha sonra ağ ve uyuşturucu ilaçlarla adadaki tavşanlarla mücadele edeceklerini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akdamar-adasindaki-tavsanlar-toplaniyor-_129543.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!