Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Akdeniz Oyunları'nın Stat İhalesine 20 Firma Katıldı

TOKİ’nin 2013 Akdeniz Oyunları için Mersin’e inşa edeceği stadyumun ihalesi yapıldı. 25 bin kişilik modern stadyumun inşası için düzenlenen ihaleye 20 firma katıldı.

yapi.com.tr
Akdeniz Oyunları'nın Stat İhalesine 20 Firma Katıldı

TOKİ’nin 2013 Akdeniz Oyunları için Mersin’e inşa edeceği stadyumun ihalesi yapıldı. 25 bin kişilik modern stadyumun inşası için düzenlenen ihaleye 20 firma katıldı. 20-30 Haziran 2013 tarihlerinde 24 Akdeniz ülkesinden 4 bin sporcunun katılımıyla gerçekleşecek 17. Akdeniz Oyunları, dev bir buluşmaya sahne olacak. Akdeniz Oyunları’nın açılış ve kapanış törenleri için TOKİ tarafından Mersin’e inşa edilecek stadyum, Türk sporuna dönük önemli bir yatırım olacak.

Akdeniz Olimpiyatları’nın en büyük yatırımı için; Aksu İnş. A.Ş & Azm Ak İnş. Taah. Nak. ve Tur. San. Tic. Ltd. Şti. İş Ortk., Medos İnş. Müh. Elek. Mak. Gıda Mad. San. Tic. Ltd Şti. & MD İnş. Elek. San. Tic. Ltd. Şti. İş Ort., Sıradağlar İnş. ve Tic. A. Ş., FM-SRD İnş. İth. İhr. Tur. Taş. San. Tic. Ltd. Şti. & Ön-ka Yapı San. Tic. A. Ş. İş Ort., Uzunlar İnş. San. ve Tic. A. Ş., Bor-an İnş. Mak. Loj. San. ve Tic. A. Ş., Arıkan İnş. Taah. Tic ve San. A. Ş. & Uyanıklar İnş. Taah. San ve Tic. Ltd. Şti. İş Ort., Alver İnş San. ve Tic. A. Ş., Akın Yapı Taah. San ve Tic. Ltd. Şti., Seha İnş Müh. Mad. Tür. San ve Tic. A. Ş., Özülke İnş. Müh. Mim. San. ve Tic. Ltd. Şti & Maksem Yapı İnş San. Tic. Ltd. Şti. İş Ort., Ilgın İnş. İç ve Dış. Tic. A. Ş., Eras İnş. Turz. San ve Tic A. Ş., Kozova İnş. San. Tic. Tur. A. Ş., Varyap Varlıbaşlar Yapı San. Tur. Yat. Tic. A.Ş., Arsel İnş. Tes. Mak. Tic ve San. Ltd. Şti., Nuhoğlu İnş. San ve Tic. A. Ş. & Yıldızlar İnş ve Tic. A. Ş. İş Ort., Koçoğlu İnş. San. Ve Tic. A. Ş. Mehmet Özcan İş. Ort., Gintaş İnş. Taah. San. Tic. A.Ş. ile Kalyon İnş. San. ve Tic. A.Ş. teklif verdi.

İhale komisyonu tarafından tekliflerin değerlendirilmesinin ardından ihale sonucu açıklanacak. İhale süreci tamamlanır tamamlanmaz stat inşaatına başlanılacak. Stadyumun bulunduğu alandaki alt yapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Enerji nakil hatları ve benzeri alt yapıların transferlerine dönük çalışmaların tamamlandığı belirtiliyor.

25 bin seyirci kapasiteli olacak

Stadyum, 25 bin seyirci kapasiteli olacak. 15 bin metrekare seyirci tribün alanı, 8 bin metrekare çim alanı bulunacak statta ulaşım sorunu yaşanmaması amacıyla her türlü detay da düşünüldü. Stadın 7 bin 559 metrekare kapalı, 38 bin 384 metrekare de açık otoparkı olmak üzere 45 bin 943 metrekarelik otopark alanı bulunacak. Otopark alanı, bin 233 araç kapasitesine sahip olacak. Stat, Akdeniz Oyunları için Mersin’e yapılacak en büyük yatırım olmasıyla da dikkatleri çekiyor. Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin Üniversitesi içinde 6 bin kişilik 'Olimpiyat Köyü' kurulması da planlanıyor.

ETİKETLER: kurum proje kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/akdeniz-oyunlarinin-stat-ihalesine-20-firma-katildi_89871.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!