Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Akıllı Lambalar' Geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha az enerji kullanarak daha uzun ömürlü hizmet veren LED'li sistem sinyal vericilerini İzmir'e kurmaya başladı.

Yeni Asır Gazetesi
'Akıllı Lambalar' Geliyor

b>İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha az enerji kullanarak daha uzun ömürlü hizmet veren LED'li sistem sinyal vericilerini İzmir'e kurmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi Trafik ve Denetim Şube Müdürlüğünce İzmir'deki 393 sinyal verici bu çerçevede değiştirildi. Önümüzdeki günlerde yeni vericiler tüm İzmir geneline yayılacak. Halen trafik sinyalizasyon sistemi olarak kullanılan "Halojen ampullü sinyal vericiler"e nazaran, daha az enerji ile çok daha uzun hizmet veren LED'li sistemin, yayalar ve sürücüler açısından da daha güvenli olduğu belirtildi.

Halojenli sistemde sinyal verici camları renkli olduğu için güneş ışığı yansıması gibi nedenlerle yanmayan ampulün yanıyor gibi görünmesi nedeniyle trafik kazaları meydana gelebildiğini belirten belediye yetkilileri, şu bilgileri verdi: "Yeni kurulan sistemde sinyal verici camları tamamen renksiz. Bu da ışık yansımasından oluşabilecek muhtemel kaza risklerini en aza indirecek. Yeni kurulan LED'li sistemin kullanım ömrü, çevresel faktörlere bağlı olarak 5-10 yıl arasında değişiyor. Eski sistem halojenli lambalarda bu süre sadece 6-10 ayı geçmiyor."

Çağ atlatacak

İzmir trafiğine çağ atlatacak LED'li sistem sinyalizasyon vericilerin özellikleri ve avantajları şöyle:

- Ampul değişimi için yapılan tüm masraflar ve zaman kaybı ortadan kalkacak.
- Trafik güvenliği en yüksek seviyede sağlanacak.
- Kavşaklarda oluşan trafik kazaları en aza indirilecek.
- LED'li sinyal vericilerde, maksimum 10 yıl boyunca lamba değişimi gerekmiyor. Bu nedenle bakım ve işletme maliyetleri yüzde 90 oranında azalıyor.
- LED'li sinyal vericilerin yansıyan güneş ışığını kesme özelliği var. Bu sayede sürücüler tüm koşullarda sinyal vericide hangi rengin yandığını görebilirler.
- 5 - 8 kat daha az güç harcıyorlar. Bu nedenle enerjiden 5 - 8 kat tasarruf sağlanıyor.
- LED'li sinyal vericinin sızdırmazlık özelliği sayesinde tozlanma ve kirlenme olmadığı için temizliğe gerek kalmıyor, bu nedenle ışık seviyesi azalmıyor.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/akilli-lambalar-geliyor_58978.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!