Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Akkuyu Devreye Girdiğinde Petrol Fiyatı Yükselebilir"

Rusatom Energy International Genel Müdür Yardımcısı Dedusenko, "Akkuyu devreye girdiğinde petrol fiyatları daha yüksek olabilir. Fosil yakıtla üretilen elektrik daha pahalı hale gelebilir" dedi.

yapi.com.tr/AA
"Akkuyu Devreye Girdiğinde Petrol Fiyatı Yükselebilir"

Rusya devlet nükleer enerji kurumu Rosatom'un alt kuruluşu olan Rusatom Energy International'ın (REIN) Genel Müdür Yardımcısı Anton Dedusenko, Akkuyu Nükleer AŞ'nin yüzde 49'luk hissesinin satışına ilişkin, "Akkuyu Nükleer AŞ'ye ortak olmak isteyen şirketlerle görüşmelerimiz devam ediyor. Sadece yatırımcı aramıyoruz, bankalardan kredi alma imkanımız da var. İnşaat çalışmalarına finansal katkının yanı sıra bizimle santrali 60 yıl boyunca işletecek şirketler arıyoruz" dedi.

Dedusenko, Rusya'nın Soçi kentinde bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Uluslararası Atomexpo 2018 Nükleer Enerji Fuarı"nda basın mensuplarının Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne (NGS) ilişkin sorularını yanıtladı.

Akkuyu NGS'nin Türkiye'nin enerji arz güveliğine önemli bir katkı sağlayacağını vurgulayan Dedusenko, santralin devreye alındığında Türkiye'nin enerji tüketiminin yüzde 10'unu karşılayacağını ifade etti.

Dedusenko, Akkuyu NGS'nin hava koşulları ve yakıt tedariğine bakılmaksızın sürekli enerji üretebileceğini söyledi.

"Petrol fiyatları yükselişte"
Dudesenko, Akkuyu NGS ile Türkiye'nin fosil yakıt fiyatlarından bağımsız çalışan bir elektrik santraline sahip olacağını belirterek, "Diğer enerji santrallerinde üretilen elektriğin fiyatı, yakıt fiyatlarına göre hesaplanacaktır. Petrol fiyatları da yükselişte. Bazı analitik hesaplamalara göre, Akkuyu devreye girdiğinde petrol fiyatları daha yüksek olabilir. Bu durumda fosil yakıtla üretilen elektrik, bizim üreteceğimiz elektrikten daha pahalı hale gelebilir." değerlendirmesinde bulundu.

ETİKETLER: Akkuyu Nükleer
http://www.yapi.com.tr/haberler/akkuyu-devreye-girdiginde-petrol-fiyati-yukselebilir_165615.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!