Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

AKP'de "Şantaj" Rahatsızlığı

Adalet Bakanı Şahin’den sonra AKP’li Özbayrak’ın "İzin vermezsek, taş üstüne taş konulmaz" sözleri AKP’de sıkıntı yarattı. Grup Başkanvekili Ergün "Kamuoyundan özür dilenmeli" dedi. Genel Başkan Yardımcısı Hotar ise tartışmayı sürdürdü.

Vatan Gazetesi
AKP'de "Şantaj" Rahatsızlığı

Adalet Bakanı Şahin’den sonra AKP’li Özbayrak’ın "İzin vermezsek, taş üstüne taş konulmaz" sözleri AKP’de sıkıntı yarattı. Grup Başkanvekili Ergün "Kamuoyundan özür dilenmeli" dedi. Genel Başkan Yardımcısı Hotar ise tartışmayı sürdürdü.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in "AKP’li belediye başkanı olursa hizmetin gelişi kolaylaşır" ve AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak’ın "Biz izin vermezsek, taş üzerine taş konulmaz" sözleri, muhalefetin yanı sıra iktidar grubunda da rahatsızlık yarattı. AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, bir internet sitesine yaptığı açıklamada, Kırıkkale Milletvekili Musatfa Özbayrak’ın sözlerine sert tepki gösterdi. Ergün şu görüşleri dile getirdi: "Bu açıklamaların partimizi genel ilkeleriyle, politikasıyla, yazılı belgeleriyle ve AKP iktidarlarının 6-7 yıllık uygulamalarıyla uzaktan yakından alakası yoktur. Seçim heyecanına kapılarak gerçeği yansıtmayan açıklamalar. Bütün milletvekili arkadaşlarımızın ve partili herkesin partimizin genel ilkelerine, AKP iktidarlarının uygulamalarına uygun hareket etmesini bekliyoruz. Bunlara uygun hareket etmeyen arkadaşlarımızla ilgili bazı işlemeler de yapılacaktır. İlk etapta parti içinde değerlendireceğiz hem de tüm milletvekillerini uyaracağız. Ben de en kısa zamanda kendisi ile konuşacağım. Bu konuda bir uyarımız olacak. Böyle yaklaşım olmaz. Adayları ya da seçmenleri oy verme noktasında tenkit eden sözler kabul edilemez. Tüm partili arkadaşlarımız tepkili. Hiçbir açıdan, hiçbir siyasi parti adına kabul edilemez. Kaldı ki, Sayın Başbakanımız’ın açıklamaları son derece net. Uygulamalar son derece net. Ortada 5 yıllık belediyelerin, 6 yıllık da AK Parti iktidarının icraatları var. Hiçbir şekilde bizden seçilmemiş olan belediye başkanlarına ve belediyelere karşı ayrımcı bir politika gözetmedik gözetmeyiz de. Bu açıklamalarından dolayı duyduğu pişmanlığı ve üzüntüyü dile getirmelidir. Kamuoyundan da özür dilemelidir. Sayın Adalet Bakanı bu konuda genel kurulda bir açıklama yaptı. 'Sözlerim maksadını aşan sözler oldu. Seçim heyecanından kaynaklanana sözler olarak algılanmalı. Üzgünüm' diye açıklama yaptı. Keşke söylenmemiş olsaydı. Mustafa Bey’in de kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapması özür dilemesi bekleniyor."

İrfan Gündüz (Eski Grup Başkanvekili): Bunlar AKP’nin uygulamalarıyla ters konuşmalar. AKP iktidarı döneminde hiçbir zaman belediyeler arasında ayrım yapılmamıştır.

Ziyaeddin Akbulut (TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı): Hassasiyet gerektiren bir dönemdeyiz. Bana göre gereksiz bir tartışma yaşanıyor. Bana göre bu konu hiç bu noktaya getirilmemeliydi. Herkesin seçim arifesindeki bu hassas dönemde, sözlerinin nereye gittiğini daha titiz tartması lazım.

Özbayrak: O sözü MHP adayı için söylemiştim!

AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak, "Taş üstüne taş koyamazsınız" sözlerine açıklık getirdi: "Beldenin MHP’li başkan adayı, her aileden bir kişinin işe alınacağını ve kadro verileceğini, böylece de kadro sayısının 500’e çıkacağını ifade ederek, oy toplamaya çalıştı. Ben de bu kadroların belediye tarafından verilmediğini, Ankara’dan verildiğini belediyenin böyle bir yetkisinin olmadığını, Ankara’dan izin verilmezse, belediyede bu anlamda taş üstüne taş konulmayacağını söyledim. Aslı budur."

Bekir Bozdağ (Grup Başkanvekili): Siyasi konuşmalar yapılırken kişilerin şahısları adına söyledikleri, kullandıkları ifadeler partinin politikalarını değiştirmez. AKP iktidarı döneminde hiçbir belediye arasında iktidar-muhalefet ayrımı yapılmamıştır. Hiçbir muhalefetteki belediye başkanı bunun aksini iddia edemez. Sayın Bakan zaten maksadını aşan bir ifade kullandıysa bunu o maksatla söylemediğini söyledi.

Hotar ısrarlı: Çözüm için yerel yönetimde de iktidar olmak gerek

AKP içinde tartışmalar devam ederken, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel de bazı sorunların çözümü için yerel yönetimlerde de iktidar olmak gerektiğini söyledi. AKP’li Nükhet Hotar Göksel, şöyle dedi: "Yıllardır birikerek çoğalmış birçok sorunu çözdük. Ancak kimi sorunların çözümü için yerel yönetimlerde de iktidar olmak gerekmektedir. İzmir’de yerel yönetimlerden kaynaklanan birçok sorun yaşanmaktadır. AKP’li belediyecilik anlayışının hakim olduğu yerlere baktığınızda sorunların çok kısa sürede çözüldüğünü ve hızlı dönüşüm yaşandığını görüyorsunuz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/akpde-santaj-rahatsizligi_66941.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!