Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

AKP'li Vekilden Ağaç Katliamına Tepki

Sarıçalı Dağı’nda bulunan 50 anıt ağaç Orman İşletmesi tarafından kesildi. Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, doğa katliamına tepki gösterdi.

yapi.com.tr
AKP'li Vekilden Ağaç Katliamına Tepki

Ankara'nın Nallıhan ilçesindeki Sarıçalı Dağı'nda bulunan yaşları 500-1200 arasında olan 50 ağaç Orman İşletmesi tarafından kesildi. Bölgenin “Anıt Ağaç Müzesi” olduğunu açıklayan AKP Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, doğa katliamına tepki gösterdi.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre; halen Doğa Vakfı Genel Başkanlığını yürüten, Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü de yapan AKP'li Nevzat Ceylan, kendi ilçesindeki ağaç katliamını Meclis'te anlattı. Ceylan, ağaç kesiminin ‘meslek taassubu içinde örtbas edilmemesi ve hukuk önünde hesap verilmesi için çağrıda bulundu. Ceylan şunları söyledi:

“Ülkemizdeki 3 Bitki Coğrafyası'nın tam kesiştiği Nallıhan Sarıçalı Dağı'dır. Bitki türleri çok zengin biyoçeşitliliğe sahiptir. Bu özelliğinden dolayı Sarıçalı Dağı; 46'ıncı Milli Park olarak Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın onayı ile 21 Ekim 2021 tarihinde koruma statüsüne kavuşturuldu.

1740 rakımlı bu bölgede 600 civarında anıt özelliği taşıyan 70 ile 180 cm çapında 500 ile 1200 yaş aralığında karaçam, kasnak meşesi, ardıç ve fındık ağaçları var. 936 tür, 119 endemik mevcut. Bu haliyle Sarıçalı Dağı ve etekleri Anıt Ağaç Müzesi özelliği taşıyan ülkemizde eşi bulunmayan tek ekosistemdir.

Plana aykırı olarak bakım yapma bahanesiyle bu alanda yüzlerce ağaç kesildi. Kesilen ağaçlardan 50 civarındaki ağaç ise anıt ağaç özelliği taşımaktadır. Kesilen 50 civarındaki anıt ağacın 80-140 cm çapında, yaklaşık 500–1100 yaşlarında olduğu anlaşıldı. Bu manzara karşısında üzüntüden kahroldum. Kesilen ağaçları taşımak için sürütme yolları da açılmıştır. Bu yollar açılırken ağaçlar ve orman tahrip edilmiştir.

Ormanlardaki aşırı ağaç kesiminden çok rahatsız olan orman köylüleri, orman teşkilatından artık ormanları korumak için mücadele etmektedir.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akpli-vekilden-agac-katliamina-tepki_191317.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!