Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ağaçlar Yıkılarak Kaçak Yol Açıldı

Ankara'da Mamak'taki taş ocakları bölgesinde meşe ağaçları kırılarak üzerinden yol geçirildi.

yapi.com.tr
Ağaçlar Yıkılarak Kaçak Yol Açıldı

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral mahalle sakinlerinin çağrısı üzerine Kıbrısköy'de taş ocakları bölgesinde meşe ağaçlarının yıkılarak açılan kaçak yolda inceleme yaptı. Mamak Belediye Başkanı AKP'li Murat Köse'ye çağrıda bulunan Oral “5 Haziran Çevre Günü'nde kanyonda yürüyüş yapacak yerel yönetim yetkilileri ve belediye başkanına çağrım buradaki çevre katliamını görmeleri ve duyarlılık göstermesidir.” dedi.

Sözcü’den Yavuz Alatan’ın haberine göre; Oral ve beraberindeki mahalle sakinleri yürüyerek katledilen bitki ve ağaçları inceledi. Bir gece önce bazı mahalle sakinlerinin bölgede dozerler gördüğü ve jandarmaya haber verdiği öğrenildi.

Ancak jandarmanın müdahale ettiği dönemde iş makinalarının yolu açmayı bitirdiği ortaya çıktı. Bölgedeki taş ocağı işletmelerinin yolu kısaltmak, dik yokuşlarda kamyonların balatalarının zarar görmesini engellemek ve mazot tüketimini azalmak için alternatif yol arayışlarının olduğunu ifade eden Oral, kaçak yolun hangi firma tarafından yapıldığının araştırılacağını kaydetti.

Ağaçlandırma yapacaklarına katlettiler
Kıbrısköy kanyonunun etrafındaki taş ocaklarının kanyonu kirlettiğini, bölgenin taş üretimi açısından doyuma ulaşmış olmasına rağmen hala kapasite artırımları ile tahrip edildiğini ifade eden Oral, ÇED projelerine göre işlemleri tamamlanan taş alanlarının ağaçlandırılması gerektiğini ancak hiç bir firmanın bunu yapmadığını belirterek, “Bütün bunlar yetmezmiş gibi burada yüzlerce meşe ağacı katledilmiştir.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/agaclar-yikilarak-kacak-yol-acildi_190938.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!