Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aksigorta’dan 'Mimarına' Saygı Duruşu

Aksigorta, sanata ve sanatçıya verdiği desteği, ‘Sedad Hakkı Eldem’ temalı etkinliklerin sponsorluğunu üstlenerek sürdürüyor. Sedad Hakkı Eldem'in eserleri arasında Aksigorta'nın Fındıklı'daki Genel Müdürlük binası da yer alıyor. Söz konusu destek, Aksigorta açısından hizmet verdiği binanın mimarı olan Eldem’in anısına ve sanata yönelik saygının

yapi.com.tr
Aksigorta’dan 'Mimarına' Saygı Duruşu

0'nci yüzyıl Türk mimarisinin önemli isimlerinden Sedad Hakkı Eldem, doğumunun 100, ölümününse 20. yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenecek çeşitli etkinlikler ile anılıyor. Aksigorta da, sanata ve sanatçıya verdiği desteği söz konusu etkinliğin sponsorluğunu üstlenerek sürdürüyor. Sedad Hakkı Eldem'in eserleri arasında Aksigorta'nın Fındıklı'daki Genel Müdürlük binası da yer alıyor. Söz konusu destek, Aksigorta açısından hizmet verdiği binanın mimarı olan Eldem’in anısına ve sanata yönelik saygının ifadesi anlamına geliyor.

19 Kasım – 5 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek ‘Sedad Hakkı Eldem’ temalı etkinlikler çerçevesinde, bir panel, üniversite öğrencilerine açık bir fotoğraf yarışması ve sergisi, bir sempozyum ve bir sergi düzenlenecek. Etkinliklerin amacı, Sedad Hakkı Eldem’in araştırmacı, eğitimci ve tasarımcı kimliğini değerlendirerek gelecek nesillere aktarmak olarak tanımlanıyor.

Aksigorta Genel Müdürü Ragıp Yergin, etkinliklere verdikleri destek hakkında, “Aksigorta olarak ülkemizde sanatın ve sanatçının desteklenmesi gerektiğine yürekten inanıyor, Fındıklı'daki Genel Müdürlük binamızın da mimarı olan Sedad Hakkı Eldem’i saygıyla anıyoruz. Böylesine önemli bir sanat insanının imzasını taşıyan bir binada çalışmak, bu tarihi havayı solumak bizim için gurur vericidir. Türkiye’nin bu önemli mimarının anma etkinliklerine katkıda bulunma şansını yakalamaktan mutluluk duyuyoruz. Aksigorta’nın sanata yönelik desteği önümüzdeki dönemde de devam edecek” dedi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Rahmi Aksungur ise “125 yıllık bir geçmişe sahip olan kurumumuzun tarihinde önemli bir iz bırakan Sedad Hakkı Eldem’i saygıyla anıyoruz. Mimarlık Fakültemiz tarafından düzenlenecek etkinliklere Aksigorta’nın sağladığı desteği son derece anlamlı buluyoruz” şeklinde konuştu.

Doğumunun 100. Yılında Sedad Hakkı Eldem'i Anma Etkinlikleri Programı  ise şu şekilde:

Panel: 19 Kasım 2008, 13:30
Sempozyum: 20-21 Kasım 2008
Sergi: 19 Kasım – 5 Aralık 2008
Fotoğraf yarışması ve sergisi: 21 Kasım – 5 Aralık 2008

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/aksigortadan-mimarina-saygi-durusu_62173.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!