Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

AkzoNobel Marshall Renk Hareketi, Yıldız Sarayı’na Ulaştı

Yıldız Sarayı’nın duvarları, Marshall Osmanlı Renkleri Dış Cephe Çarşılar Koleksiyonu’ndaki Zerdeçal, Ada Çayı ve Beşibiryerde ile renklendi. Marshall Renk Hareketi kapsamında 'Renklendir Hayatı' sloganıyla 25 Mayıs Çarşamba günü düzenlenen boyama etkinliğine, AkzoNobel Marshall Boya çalışanları ve ustalarının yanı sıra aralarında Amerika, İsveç,

yapi.com.tr
AkzoNobel Marshall Renk Hareketi, Yıldız Sarayı’na Ulaştı

AkzoNobel Marshall Boya, geçen yıl tüketicilerin beğenisine sunduğu Marshall Osmanlı Renkleri İç Cephe Koleksiyonu’nu, geçtiğimiz günlerde tanıttığı 'Dış Cephe Çarşılar Koleksiyonu' ile genişletti. Osmanlı Sanatı Uzmanı ve Marshall Osmanlı Renkleri Konsept Danışmanı Serdar Gülgün’ün işbirliğiyle hazırlanan yeni koleksiyonun tanıtım toplantısını da Yıldız Sarayı’nın günümüze ulaşabilen tek saray tiyatrosu olan Tiyatro Binası’nda gerçekleştiren Marshall, şimdi de düzenlediği boyama aktivitesiyle sarayın duvarlarına yepyeni bir renk kattı.



AkzoNobel dünyası Yıldız Sarayı’ndaki Renk Hareketi için İstanbul’a geldi

Marshall Renk Hareketi kapsamında Yıldız Sarayı’nın duvarları, Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı renkleri olmak üzere iki ayrı başlık altında toplanan Marshall Osmanlı Renkleri Dış Cephe Çarşılar Koleksiyonu’ndaki Zerdeçal, Ada Çayı ve Beşibiryerde renkleri ile boyandı. AkzoNobel’in dünya çapında yürüttüğü Renk Hareketi kapsamında Marshall Boya’nın 25 Mayıs Çarşamba günü Yıldız Sarayı’nda düzenlediği özel boyama etkinliği için İsveç, Çin, Singapur, Amerika, İtalya, Hollanda, Polonya, Brezilya, Almanya ve Hindistan olmak üzere tam 10 farklı ülkeden 25 AkzoNobel çalışanı İstanbul’a özel olarak geldi.



Marshall Osmanlı Kapalı Çarşı Renkleri ile asırlık renklerin canlılığı evinizde

Kapalı Çarşı Renkleri olarak Marshall Osmanlı Renkleri Dış Cephe Koleksiyonu’na katılan koleksiyonda sekiz renk yer alıyor. Her bir renk, birbirinden özel hikaye ve anlamları ile evlere Kapalı Çarşı’nın masal alemini ve çarşıya hayat veren asırlık renklerin canlılığını getiriyor. Anadolu düğünlerinin vazgeçilmezi Beşibiryerde, Osmanlı döneminin unutulmazı Çuha Fes, pek çok kültürde kem göz ve kötülüklere karşı koruduğuna inanılan Nazar Boncuğu, uğuru ve ışıltısıyla bilinen Gelin Teli, büyüsüyle Kandil Alevi, narinliği ile gözde Güllü Yazma, kültürümüzün vazgeçilmez unsuru Kalaylı Bakır ve geleneksel cam sanatının temsilcisi Çeşmi-i Bülbül Kapalı Çarşı Renklerini oluşturuyor.

'Beşibiryerde' ile Yıldız Sarayı oldu 'gelin' gibi

Anadolu’da yapılan tüm düğünlerin olmazsa olmazı, Kapalı Çarşı’nın ışıltısı; beşibiryerde... Öylesine kıymetli ve önemli ki, rüyada dahi görülmesi maddi kazanç ve bereketin habercisi olmuş. Gelinlerin boynunu süsleyen bu göz kamaştırıcı takı, şimdi rengiyle de Yıldız Sarayı’nın duvarlarına ve binalara renk katacak.

Marshall Osmanlı Mısır Çarşısı Renkleri ile şifa evinizde

Dünyanın dört bir yanından gelen ve güneşin sıcak renklerini taşıyan kıymetli baharatın renklerini sokaklara taşımaya hazır mısınız? Kapısına geldiğimiz anda baş döndüren kokularıyla bizi içeri çeken bin bir çeşit baharatın buluşturduğu renkler, Mısır Çarşısı Renkleri olarak Marshall Osmanlı Renkleri Dış Cephe Koleksiyonu’na katıldı. Koleksiyonda yer alan sekiz renk de birbirinden özel hikaye ve anlamları ile evlere Mısır Çarşısı’nın şifalı baharatlarını getiriyor. Şifa vermesiyle Ada Çayı, ferahlığıyla Reyhan, egzotikliğiyle Zerdeçal, kokusuyla Kahve Tanesi, sıcaklığıyla Salep, aromasıyla Karabiber, kalıcı rengiyle Kına ve lezzetiyle Mahlep, Mısır Çarşısı Renklerini oluşturuyor.

Ada Çayı ve Zerdeçal

Yıldız Sarayı duvarlarında, Marshall Osmanlı Mısır Çarşısı Renkleri arasında yer alan ve halk arasında verdiği şifa ile bilinen Ada Çayı ile mucize bitkilerden biri olarak bilinen Zerdeçal de kullanıldı.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/akzonobel-marshall-renk-hareketi-yildiz-sarayina-ulasti-_87557.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!