Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Alaçatı Havaalanı Atıl Yatırım Olacak İddiası

Çeşmeliler Alaçatı’daki taş ocağının kapatılması için mücadele verirken, beklentilerin aksine Bakanlık, Alaçatı Havaalanı’nı da etkileyen bir karar ile rehabilitasyon onayı verdi.

yapi.com.tr
Alaçatı Havaalanı Atıl Yatırım Olacak İddiası

AKP Çeşme Belediye Meclisi Üyesi Namık Kemal Aydoğdu'ya ait taş ocağı yıllardır Alaçatı Mahallesi Akçatepe mevkiinde faaliyet gösteriyor. Maden faaliyeti Alaçatı Surf Merkezi'ne 1 kilometre mesafede yapılıyor. Sözcü'den Gökmen Ulu'nun haberien göre; Çeşmeliler ise kalker taşı ocağının halk sağlığına, doğaya ve turizme verdiği zararlar nedeni ile kapatılmasını istiyor. Çeşmeliler taş ocağının kapatılmasını beklerken, şirketin rehabilitasyon talebi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kabul edildi.

"Alaçatı Havaalanı Açılamaz"
Bu arada, taş ocağının, 2020'de tamamlanarak hizmete açılması beklenen havaalanının işlerliğine mani olacağı öne sürüldü. Turizm sezonu yaz mevsiminin üç ayı ile sınırlı olan, sezonun 12 aya yayılması ve Çeşme destinasyonuna yabancı turist çekebilmek için turizmcilerin yapımını olumlu karşıladığı havaalanı, bu koşullar altında uçuşlara açılamayacak. Çünkü uluslararası havacılık kurallarına göre, havalimanlarının 15 kilometre yakınında maden ocaklarının bulunması yasak. Bu kurallar Türkiye yasalarında da yer alıyor. O nedenle taş ocağının faaliyeti sürdürmesi halinde Alaçatı Havaalanı atıl yatırım olarak kalacak.



Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/alacati-havaalani-atil-yatirim-olacak-iddiasi_174270.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!