Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Alanya Kalesi'ne Teleferik Projesi

Antalya Koruma Kurulunun 26 Aralık 2011 tarihinde verdiği onay doğrultusunda Alanya Kalesi'ne teleferik yapılmasını sağlayacak ''Yürüyen bant ve teleferik güzergahının Alanya Kalesi Koruma Amaçlı İmar Planı'na işlenmesi'' talebi, Alanya Belediye Meclisinde oy birliğiyle kabul edildi.

yapi.com.tr / AA
Alanya Kalesi'ne Teleferik Projesi

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun başkanlık ettiği meclis toplantısında Alanya Kalesi'ne teleferik yapılması ile teleferik hattını destekleyecek ve verimli kullanılmasını sağlayacak ulaşım alternatiflerinin oluşturulduğu rapor ele alındı. Sipahioğlu, yaptığı konuşmada, projenin tahmini olarak 7-8 milyon liraya mal olacağını söyledi. Projeyi tek başına hayata geçirmeye Alanya Belediyesinin gücünün yetmeyeceğini anlatan Sipahioğlu, yap-işlet-devret modeliyle projeyi hayata geçirmek için talipli firmalar olduğunu söyledi. Teleferik projesinin, ilçe turizmine önemli fayda sağlayacağının altını çizen Sipahioğlu, ''Çünkü Alanya Kalesi'ne otobüslerle turist getiren firmalar, turistlere 30 dakika süre veriyor, sonra da turistleri alıp şehirden götürüyor. Bu proje ile turistleri kentle bütünleştireceğiz'' dedi.
    
AK Parti Grup Başkanı Mustafa Berberoğlu, Alanya Kalesi'nin, ilçenin en önemli tanıtım aracı olduğunu, İmar Komisyonu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mimarlar Odası ve Kent Konseyi'nin de bu konudaki görüşlerinin alınması hususunda şerh koyduklarını söyledi. Teorik olarak Alanya Kalesi'nin tek sahibinin Kültür ve Turizm Bakanlığı olduğuna değinen Berberoğlu, ''Bu nedenle görüşünün en başta alınması gereken kurumun Kültür ve Turizm Bakanlığı olduğunu düşünüyorum. Biz bu projeye karşı değiliz. Böyle bir algı oluşmasın. Ama sivil toplum kuruluşlarının da görüşünün alınarak projeye herkesin dahil edilmesini istiyoruz'' diye konuştu.
    
CHP'li Meclis Üyesi Levent Benal de Alanya Kalesi'ne otobüslerle taşımacılık yapılmasının büyük sorun yarattığını, bu nedenle teleferik projesinin bölgeye büyük artı değer kazandıracağına inandığını ifade etti. Projeyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da görüşlerinin alınması gerektiğini ifade eden Benal, ''Ayrıca ihale aşamasında bu işin yapımını üstlenecek firmalara engelliler için de rahatça inilip binilecek rampalar yapmaları talep edilsin'' ifadesini kullandı.
    
CHP'li üye Nilüfer Sadullahoğlu Zavlak, projeyle ilgili tek endişesinin Alanya Kalesi'nin siluetinin bozulması olduğunu belirterek, buna dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

MHP'li Meclis Üyesi İbrahim Görüş, projenin Alanya için önemine değinerek ''Ama her adımın da iyi düşünülmesi gerek. Simülasyonları yapılıp bizlere ve kamuoyuna gösterilse proje daha iyi anlaşılır diye düşünüyorum'' dedi.

Konuşmaların ardından, ''Yürüyen bant ve teleferik güzergahının Alanya Kalesi Koruma Amaçlı İmar Planı'na işlenmesi'' talebini içeren teleferik hattını destekleyecek ve verimli kullanılmasını sağlayacak ulaşım alternatiflerinin oluşturulduğu rapor, oy birliği ile kabul edildi.

ETİKETLER: kurum proje kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/alanya-kalesine-teleferik-projesi_90714.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!