Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Alarko Emlakta Maktum’la Büyüyecek

Sama Dubai ve Emaar’dan sonra Dubai Şeyhi El Maktum’un diğer inşaat şirketi Deyaar da Türkiye’de büyümeye karar verdi. Deyaar’ın Türkiye’de ortağı ise Alarko oldu. İki şirket, kurdukları Alarko Deyaar Gayrimenkul Geliştirme A.Ş ile 100 milyon dolarlık rezidans ve alışveriş merkezi projesine başlıyor.

Vatan Gazetesi/Kerim ÜLKER



ubai Şeyhi El Maktum’un sahibi olduğu ve 3 milyar dolarlık portföyü ile Körfez Bölgesi’nin en büyük 10 emlak şirketinden biri olan Deyaar, Türkiye’de büyüyecek. Daha önce 100 milyon dolarlık dev kule ve alışveriş merkezi için yer aradığı açıklanan Deyaar, Türkiye’de Alarko ile birlikte çalışacak. İstanbul Gürpınar’da 120 villalık bir projeyi inşaat aşamasında bünyesine katan Deyaar ile Alarko’nun yüzde 50 ortaklıkla kurduğu yeni şirket 50 bin YTL sermayeli Alarko Deyaar Gayrimenkul Geliştirme A.Ş oldu.

Daha önce Emaar şirketi ile Türkiye pazarına giren El Maktum, asıl atağı Sama Dubai ile yaptı. İETT’nin Levent’teki arazisini 1 milyar 152 milyon dolara alan El Maktum, İstanbul’un silüetini değiştirecek Burgu Kuleleri yapacaktı. Ancak projeye karşı açılan davalar nedeniyle geri adım atan Maktum, bu kez de diğer bir gayrimenkul şirketi olan Deyaar ile Türkiye’ye gelmeye karar verdi. Alarko ile Deyaar ortaklığının ilk projesi 100 milyon dolarlık yatırımla bir rezidans ve alışveriş merkezi inşaatı olacak. El Maktum’un bankası Dubai İslami Bank’a ait olan ve geçen ay borsaya açılan Deyaar, Türkiye, Kazakistan ve Hindistan’a yatırım yapacağını duyurmuştu. Dubai’de Burlington, Hamilton Residency, Churchill Towers gibi dev projelere imza atan şirket, 20 gökdelen projesi ile Dubai’nin en hızlı büyüyen şirketlerinden biri.

İnsan elinden çıkan en büyük limanı yapıyor

Deyaar’ın yürüttüğü bazı büyük projeler:

*Dünyanın en büyük insan yapımı limanı Jabel Ali

*Dünyanın en büyük havalimanı olacak yeni Dubai Havalimanı

*Emirlikler Alışveriş Merkezi

*IT Park

*Dünyanın en büyük şelale projesi olan Dubai Şelalesi

*Dubai marina ve plajı

http://www.yapi.com.tr/haberler/alarko-emlakta-maktumla-buyuyecek_57359.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!