Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ali Sami Yen'in Yerine Yeşil Alan Yürüyüşü!

Yıkılan Ali Sami Yen'in yerine gökdelen yapılacak olmasını protesto eden Şişli Çevre Platformu'nun düzenlediği yürüyüşe yaklaşık 500 kişi katıldı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün ayrıldığı eşi Aylin Kotil, Prof. Dr. Orhan Kural, CHP 2. Bölge Milletvekili Adayı Aykut Erdoğdu gibi isimler de protestocular arasında yer alarak yürüyüşe

Gazete Habertürk
2 Ali Sami Yen'in Yerine Yeşil Alan Yürüyüşü!

Yıkılan Ali Sami Yen'in yerine gökdelen yapılacak olmasını protesto eden Şişli Çevre Platformu'nun düzenlediği yürüyüşe yaklaşık 500 kişi katıldı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün ayrıldığı eşi Aylin Kotil, Prof. Dr. Orhan Kural, CHP 2. Bölge Milletvekili Adayı Aykut Erdoğdu gibi isimler de protestocular arasında yer alarak yürüyüşe destek verdi.

Çarşı betona karşı

Şişli Meydanı'nda dün saat 11.30 sıralarında toplanan Şişli Çevre Platformu üyesi yaklaşık 500 kişi "İstanbul'un içine ettik, üzerine lale diktik", "Kule ucubeleri, Şişli'yi cehenneme çevirdi", "Ali Sami Yen park olsun, Şişli hayat bulsun", "Yeşili Unutturan Başkan Sarıgül" yazılı dövizler taşıdı.

Sarıgül'ün eski eşi de destek verdi

Eyleme destek verenler arasında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün boşandığı eşi Aylin Kotil, Prof. Dr. Orhan Kural, CHP 2. Bölge Milletvekili Adayı Aykut Erdoğdu da yer aldı. Yürüyüş öncesinde basın mensuplarına konuşan Aylin Kotil, "Doğa ya da çocuklarla ilgili bir şey olduğunda koşarak geliyorum. Bir arkadaşım geçen gün bana, 'Çocuklarımın oynayabileceği yeşil alan olarak sadece Teşvikiye Camii'nin bahçesi kaldı. Orada zaman geçiriyorlar' dedi. Bu çok acı. Bunu söyleyerek siyasileri uyandırmak istemem. O alanları da doldurabilirler" dedi.

Doların yeşili doğanın yeşiline tercih edilir oldu

Yürüyüşe destek veren Sigarayla Savaş Vakfı Onursal Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural ise elindeki kurumuş çiçeğin bulunduğu saksıyı göstererek "Dünyada 226 ülke gezdim ve İstanbul kadar yeşili yok olan bir şehir görmedim. Bir şehrin kalitesi betonlaşma ile ölçülmez. Şehirlerin kalitesi kişi başına düşen yeşil alan, kütüphane ve kültürel faaliyetlerle ölçülür. İstanbul her geçen gün doların yeşilini, doğanın yeşiline tercih eder duruma geldi" diye konuştu.

12 yıl içinde 19 rezidans yapıldı

Ali Sami Yen Stadı önünde son bulan yürüyüş sonunda grup adına konuşan CHP Şişli Belediye Meclis üyesi Dursun Çaltı, 12 yıl içerisinde Şişli Bölgesi'nde 19 adet rezidans yapıldığını belirterek, "Bu bölgede yaşayan yurttaşlarımızın tek bir amacı var; yeşillikler içerisinde yürüyerek rahat bir nefes almak. Biz bu beton yığınları arasında rahat bir nefes almak istiyoruz. Bırakın Ali Sami Yen yeşil kalsın. Halkımız için buraya suni göletler, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları yapılsın.Aksi halde buraya yapılacak yeni yapılarla trafik ve yaşam çekilmez hale gelecek" dedi.

Tüm gerçekler açıklanmalı

CHP 2. Bölge Milletvekili adayı Aykut Erdoğdu ise Ali Sami Yen Stadı arazisine yapılacak inşaatla ilgili arazinin değerlendirme sorunu olduğunu ve bunun hangi şirket tarafından yapıldığını yetkililerin açıklamasını istedi. İhalenin açık ihale yerine pazarlık usulü ile yapıldığını anımsatan Erdoğdu, "Başbakanlık Baş Müfettişinin raporu var. Ali Sami Yen Stadının yıkılıp yerine yapılan Arena Stadı'nın yapılmasına ilişkin rapora karşı Başbakan'ın soruşturulmaması konusunda verdiği onay var. Tüm bu gerçekler kamuoyuna açıklanmalı" dedi. Erdoğdu, İstanbul'un yeni kulelere ihtiyacı olmadığını bunların AKP'nin rant projelerinden biri olduğunu, İstanbul halkının bu eylemlere destek vererek yeşil alanlarına sahip çıkmalarını istedi.

Mahkeme yürütmeyi durdurdu

Stadın yerine gökdelenler dikilmesi için proje başlatılmış ancak Şişli Belediyesi CHP'li meclis üyeleri İstanbul 2. İdare Mahkemesi'ne başvurarak yürütmenin durdurulmasını istemişti. Mahkeme oy birliğiyle yürütmeyi durdururken meclis üyeleri ve bölgede yaşayan vatandaşlar, stadın yeşil alan haline getirilerek halkın kullanımına açılması için çeşitle kampanyalar başlattı.

ETİKETLER: kurum proje kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/ali-sami-yenin-yerine-yesil-alan-yuruyusu_87598.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • ati alan coktan uskudari gecti, gecmis ola! Ist'a 17 mln. nufus az geliyormus, 25'e ciksin isteniyor! Parki,yesili ruyada gorecegiz! ne yapalim, kader..! YANITLA
  • Bu arazinin yeşil alan ve acil durum (deprem vs) toplanma bölgesi olarak ayrılması uygundur. YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!