Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Hans Van Veggel İstifa Etti;...

Alışveriş Merkezinde ‘Forum’ Kavgası çıktı

Bir dönemin ortakları Multi Corporation ile Turkmall arasında ‘Forum’ tartışması çıktı. Dün gazetelere verdiği reklamlarla, alışveriş merkezi (AVM) projelerinde kullandıkları ‘Forum’ isminin Türkiye’de ve dünyada sadece Multi’yi ait olduğunu duyuran Multi Development, Turkmall’u centilmence davranmamakla suçladı.

Hürriyet Gazetesi
Alışveriş Merkezinde ‘Forum’ Kavgası çıktı

Bir dönemin ortakları Multi Corporation ile Turkmall arasında ‘Forum’ tartışması çıktı. Dün gazetelere verdiği reklamlarla, alışveriş merkezi (AVM) projelerinde kullandıkları ‘Forum’ isminin Türkiye’de ve dünyada sadece Multi’yi ait olduğunu duyuran Multi Development, Turkmall’u centilmence davranmamakla suçladı. Forum ismini ilk kez 14 yıl önce Portekiz’deki bir projede kullandıklarını belirten Multi Development Türkiye CEO’su Hulusi Belgü, “Ayrılma yaşanınca Turkmall ile Multi isimlerinde karışıklık oldu. İsimler karışmasın diye şirket adımızı değiştirdik. Turkmall’ün çeşitli katalog ve yazılarında ‘Forum’ ismini ve atıfta bulunulduğunu gördük. Kargaşayı ortadan kaldırmak için bu ilanı verdik” dedi.

Mahkemeye gideriz

Turkmall’un ‘Forum’ isminin Çin, Gürcistan, Suriye ve Libya’da kullandığını hatırlatan Multi Development Türkiye CEO’su Hulusi Belgü şöyle konuştu: “Turkmall ile bu ismi kullanmamaları yönünde bazı görüşmeler yaptık. Eskiye dayanan bir bağ var ve kırmamaya çalışıyoruz. İsim bizde tescili. Kullanmaya devam ederlerse mahkeme yolunu da deneriz.”

Ticari etiğe sığmıyor

Forum ismini Multi Corporation’ın faaliyet gösterdiği 22 ülkede tescil ettirdiğini belirten Hulusi Belgü, “Multi Corporation, Turkmall’un AVM projeleri yaptığı Çin, Gürcistan, Suriye ve Libya’da Forum ismini tescil ettirdi mi” sorusuna “Hayır” yanıtını verdi. Belgü, “O ülkelerde tescil ettirmedik ama bu centilmenlikle ilgili; Forum ismi kullanılmamalıydı. Ticari etiğe sığmaz” dedi. Turkmall’ün kataloglarında, Türkiye’de daha önce Multi Turkmall olarak yapılan projelerin sanki Turkmall’ünmüş gibi gösterildiğini de belirten Belgü, şöyle devam etti: “Bu da ticari etiğe sığmıyor. Multi Turkmall’ün yüzde 100 sahibi bizdik. Levet Eyüpoğlu ve Otto Nagel’in yüzde 20 hissesi vardı, 2006-2007 gibi bize devrettiler. Hollanda’daki şirkette yüzde 1 gibi bir hisseleri var.”

Jenerik isim tescillenemez

Hollandalı Multi Corporation ile Türkiye’den Turkmall’un ortaklığıyla kurulan Multi Turkmall’de ayrılıklar yaşanmıştı. Multi Turkmall’un yöneticiliğinden Nisan 2010’da ayrılan Turkmall CEO’su Eyüboğlu şu açıklamayı yaptı: “Almanya’da, İspanyada ‘forum’ isimli pek çok AVM var. Bunlar Multi’ye de ait değil. Forum; plaza, center, park, merkez gibi jenerik bir isim. Bu tescil ettirilemez. Herkes ‘park’ ismini kullanıyor, kimse ‘park’ benim demiyor. Forum ismini burada başlatan benim, Multi değil. Multi’nin bütün projelerinin ismi forum değil ki zaten. Centilmenlik olarak ‘Forum’ ismini Türkiye’de kullanmıyordum. Bundan böyle kullanacağım.”

Forum Türkiye halka açılacak

Multi Development Türkiye CEO’su Hulusi Belgü, isim karışıklığının halka açılma planlarını da etkileyebileğini belirtirek şu değerlendirmeyi yaptı: “Bizim 2012-2013 gibi halka açılma planımız var. Forum Türkiye Fonu olarak 3 milyar Euro portföyle yapacağımız halka arz, Akdeniz’deki en büyük halka arz olacak. Forum isminin kullanılmasının yarattığı karışıklık burada da devreye girebilir. Böyle olmaması gerekir.”

Turkmall’un devam eden projeleri

TÜRKİYE: Maslak Kampüs, Ataşehir, Söke Outlet, Bulvar Samsun, Avcılar
GÜRCİSTAN: Forum Uptown Tibilisi, Forum Batumi, Forum Delisi
LİBYA: Forum Andalus, Forum Oyia
MISIR: Forum Royal
SURİYE: Forum Damascus
ÇİN: Plaza Shenyang, Forum Nanjing,
RUSYA: Plaza Yaroslavl

Multi Development’ın Türkiye’deki projeleri

2005’ten bu yana İstanbul, İzmir, Mersin, Ankara, Denizli, Trabzon, Aydın, Kapadokya ve Kayseri olmak üzere 9 şehirde 2.1 milyar Euro’luk yatırım yaptıklarını dile getiren Multi Development Türkiye CEO’su Hulusi Belgü, “Şimdiye kadar 8 AVM açtık. 2011 başında bu sayı 10’a, 2013’te 17’ye çıkacak. Böylece yatırımlarımızın toplamı 3.2 milyar Euro’ya ulaşacak” dedi.

ETİKETLER: gayrimenkul firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/alisveris-merkezinde-forum-kavgasi-cikti_83313.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!