Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Alışveriş ve ve Eğlencenin Alan Kodu 212 İstanbul

Atatürk Havalimanı'na giden Basın Ekspres Yolu ile Bağcılar-Halkalı üstgeçidinin kesiştiği köşede 56 bin metrekare arsa üzerinde yapımı devam eden 212 İstanbul, kapalı alanı 230 bin metrekare olan alışveriş merkezi ile 39 katlı, 100 bin metrekare Residans'tan oluşuyor. Kiralanabilir alanı 69 bin metrekare olan merkezin 105 bin metrekare

yapi.com.tr
3 Alışveriş ve ve Eğlencenin Alan Kodu 212 İstanbul

Atatürk Havalimanı’na giden Basın Ekspres Yolu ile Bağcılar-Halkalı üstgeçidinin kesiştiği köşede 56 bin metrekare arsa üzerinde yapımı devam eden 212 İstanbul, kapalı alanı 230 bin metrekare olan alışveriş merkezi ile 39 katlı, 100 bin metrekare residanstan oluşuyor. Kiralanabilir alanı 69 bin metrekare olan merkezin, 105 bin metrekare büyüklüğünde 3 bin 300 araç kapasiteli bir otoparkı da bulunuyor.

Projenin tanıtımı amacıyla 20 Ağustos Çarşamba günü düzenlenen toplantıya Akın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Akın, 212 İstanbul AVM CEO’su Aydın Bilgin, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı konuşmacı olarak katıldı.

212 İstanbul AVM CEO’su Aydın Bilgin, son birkaç yılda Bağcılar’ın tamamen kabuk değiştirdiğine dikkat çekerek, "Miadını dolduran eski fabrikalar, imalathaneler, iş yerleri yıkılmakta, yerlerini oteller, kongre merkezleri, plazalar ve çağdaş siteler almaktadır.Batısında; Bağcılar, Bayrampaşa, Güngören ve Fatih, Doğusunda; Halkalı, Küçük Çekmece, Bahçeşehir, Kuzeyinde Esenler, Başak Şehir, Güneyinde; Bahçelievler ve Marmara Denizine kadar olan tüm yerleşim. TEM yolunu E-5’e bağlayan Basın Ekspres Yolunun çok yakında ikinci bir Maslak arteri hâline gelmesi kaçınılmazdır. İstanbul’da bu derecede yoğun bir gelişme göstermesi beklenen çok az bölge bulunmaktadır. 212 İstanbul, bölgenin en stratejik noktasında bulunmaktadır" dedi.

Proje maliyetinin, alışveriş merkezi 115 milyon, Rezidans’ın ise 90 milyon Avro olmak üzere toplam 205 milyon Avro olacağını bildiren Aydın Bilgin, "212 İstanbul kuvvetli mağaza karması ile tam bir Güç Merkezidir" diye konuştu.

‘212 İstanbul AVM Bağcılar ve İstanbul’un iftiharı olacak’ 

212 İstanbul AVM’nin sadece hacim olarak büyük olmadığına dikkat çeken Nuri Akın, aynı zamanda İstanbul'un yeni Maslak diye adlandırılan gelişen noktası Basın Ekspres Yolu Mahmutbey civarında halka en iyi alışveriş ve eğlence imkanını vereceğini söyledi. Nuri Akın, 212 İstanbul’un Bağcılar’ın, İstanbul’un iftihar edeceği bir alışveriş merkezi ve residansı olacağını belirterek, İstanbul’u simgeleyen ve akılda kalıcı olan ‘212 İstanbul’ ismini seçtiklerini açıkladı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise Bağcılar’ın modernleşme, büyüme, şehirleşme ve gelişme konusunda İstanbul ve Türkiye için bir model olduğuna dikkat çekti. İnşası devam eden 212 İstanbul Alışveriş Merkezi ile Bağcılar’ın yeni bir kimlik kazanacağını bildiren Lokman Çağırıcı, "Alışveriş merkezi Avrupa’dan gelen ve Avrupa’ya gidenlerin mutlaka uğrak yeri olacaktır. Bu proje ile ilçemizin istihdamdaki payı artacak ve Bağcılar daha müreffeh, daha gelişmiş insanların mutluluk içinde yaşayacağı bir ilçe haline gelecektir" diye konuştu.

212 İstanbul Alışveriş Merkezi

212 İstanbul Alışveriş Merkezi’nde Türkiye’ye yeni gelmek isteyen yabancı markalar ve köklü yerli markalar yer alacak. Türkiye pazarına geçen yıl giren elektronik market zinciri Media-Markt 4 bin 600 metrekarelik alan üzerine kurulacak. Media-Markt’ın yanı sıra merkezde 9 bin 300 metrekare alan üzerine kurulu bir Praktiker, 11 bin 600 metrekare alanı bulunan bir de Carrefour yer alacak. Merkezin en üst katında da 10 salonlu bir sinema ve food court bölümü de hizmet verecek.

212 Istanbul, m2’ ye en fazla park alanı yaratan AVM olarak şehir merkezindeki AVM’lerde yaşanan trafik ve park sorununa yapıcı yaklaşımı ile farklılık yaratan bir proje. 212 Istanbul, Kavşak etüdü yapılmış ilk AVM olma özelliğine sahip.

Farklı mimarisi ile dikkat çeken projenin mimarisi Architekt’ten Mete Arat ve DB Mimarlık’tan Bünyamin Derman tarafından  gerçekleştirildi.

19 Ocak 2008 tarihinde temeli atılan proje, Mayıs 2009 tarihinde tamamlanacak.

212 İstanbul künye

AVM Mimari Proje: Mete Arat (Architekten Arat-Siegel & Partner, Stuttgart - Almanya)
Bünyamin Derman (DB Mimarlık ve Danışmanlık Ltd. Şti. - İstanbul)
AVM İnşaat Yüklenicisi: Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi AŞ
AVM Proje Yönetimi: Proje Yönetim AŞ
Konut Mimari Proje: Oğuz Öztuzcu (Öztuzcu Mimarlık Ltd. Şti.)
Konut İnşaatı Yüklenicisi: Büyükhanlı İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ
Yapı Denetim: Yeni Sistem Yapı Denetim Hizmetleri Ltd. Şti.
Statik: İrfan Balioğlu (Balkar İnşaat Mühendisliği ve Müşavirlik Ltd. Şti.)
Elektrik: Bülent Cedetaş (Cedetaş Mühendislik ve Müşavirlik Ltd. Şti.)
Mekanik: İsmail Can (Birikim Mühendislik Proje Ltd.)
Alt-Yapı: Merih Kerestecioğlu (Cowi SNS Müşavirlik ve Mühendislik Ltd. Şti.)
Hafriyat ve İksa: Esat Ulu (Nas İnşaat ve Ticaret AŞ)
Zemin Danışmanlık: Enar Mühendislik Mimarlık ve Danışmanlık Ltd. Şti.

Alışveriş Merkezi

Arsa: 55.560 m²
Kapalı Alan: 230.000 m²
Kiralanabilir Alan: 70.000 m²
Alışveriş Kat Adedi: 4 Adet
Otopark (kapalı): 105.000 m²
Otopark (açık): 2.600 m²
Otopark Kapasite: 3.250 Araç
Otopark Kat Adedi: 4 Adet
Lokomotif Kuruluş: Gıda Market – Yapı Market – Elektronik Market – Sinema
Mağaza / Dükkan: 180 Adet
Yürüyen Merdiven: 26 Adet
Yürüyen Band: 12 Adet
Asansör: 6 Adet
Asansör (panaromik): 2 Adet

Kavşak etüdü nedir?

Kavşak etüdleri yeni yapılaşmanın yaratacağı trafiğin ön kestirimini, bu trafiğin mevcut yolların, yapıların yapılacağı arsanın/arsaların etrafındaki giriş/çıkış yollarıyla etkilenmesini asgari düzeye indirecek çalışmaları kapsar.
 
- Projenin ilk etabında, Ocak 2006 tarihinde, İTÜ Mimarlık ve İnşaat Fakültesi’nden Prof. Dr. Tülay Kılınçarslan ile Prof. Dr. Ergun Gedizlioğlu’na Ulaşım ve Trafik Ön İnceleme Raporu yaptırıldı. Bu rapor çalışması, hocaların bize ifade ettiklerine göre, üniversiteden ilk defa istenen bir araştırma idi. Bilahâre, Temmuz 2006’da kavşak yapım tasarım projesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile alışveriş ve ticaret merkezlerine bu konuda hizmet veren ve uzman bir kişi olan Yalçın Arıcı Bey’le – www.hartekharita.com - anlaşma imzalandı. Hâlen 212 İstanbul açılmadan bitirilmesi planlanan kavşak, “Edip İplik Köprülü Kavşağı” (aynı arsada 1971 yılından beri faaliyette olan Edip İplik San. Ve Tic. A.Ş. ve bu proje için taşınan fabrika anısına) adı altında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü 17. Bölge Md. yönetiminde olmak üzere Murtezaoğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından inşa edilmektedir.
 
- Her kavşak hizmet ettiği bölgenin şartlarına uygun olarak inşa edildiğinden tabiatıyla farklılık gösterirler. Kavşaklar benzerlikleri ile değil fonksiyonel olmaları ile değerlendirilirler. Memleketimizde de trafik yükü yaratacak yatırımlarda ulaşım sorununun önceliğe alınması sevindirici bir gelişmedir. Bunun aksi örnekleri hâlen çalışmakta olan bir çok alışveriş merkezinin trafikte yarattığı sorunlarda kolayca görülmektedir. Yoğun trafik yaratan alışveriş merkezlerinin ulaşım sorunu çözülmeden yapılmaları halinde o bölgeye olduğu kadar o bölgeden geçmek zorunda kalanlara da zorluk yaratmaları kaçınılmazdır.
 
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bağcılar Belediyesi ve Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü tarafından müştereken yürütülen çalışmalarda Proje alanına her yönden gelen vasıtaların kesişmeden otoparka ulaşmaları ve merkeze belirli alanlarda yoğunluğun önlenmesi için asgari iki giriş/çıkış yapılması gereğinden hareketle alt üst geçitli, ana arterlerden yan yollara geçilerek ulaşım, lojistik açıdan kamyonların gireceği ayrı bir servis yolunu içeren bir kavşak tasarımı Yalçın Arıcı – Hartek firması tarafından tasarlandı ve onaylanarak inşaatına başlandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/alisveris-ve-ve-eglencenin-alan-kodu-212-istanbul_63255.html

Read Comment Section
3 Yorum Yorum Yaz
  • alışveriş merkezinizden alışveriş yapan bir müşteriyim servislerinizin üzerinde halkalı yazdığı halde halkalı merkeze çıkmadığını söylediler yetkililerden ricamız halkalı meydan güzergahına bir servis. ilgileneceğinizi umarak teşekkür ediyorum YANITLA
  • AĞUSTOSTA AÇILIYORMUŞ. BU İNŞAAT YÜZÜNDEN KÖPRÜ TARAFİĞİNDE HER GEÇİŞİMİZDE EN AZ 30 DK FARK EDİYOR.. BENCE 2 SENE SONRA YA MEDYA İLE İLGİLİ BİR YER OLUR YA DA HASTANE OLUR İŞ YAPMAZ DERİM BEN... YAPILAN BİNALaRIN BİÇiMİ ÇOK KÖTÜ... HİÇ MAKETTEKİ GİBİ DEĞİL... YANITLA
  • İNŞALLLAH ANKARADA 365 ADINDAKİ AVM Yİ YAPAN MİMAR VE MÜHENDİSLER GİBİ ÖZÜRLÜ TUVALETLERİNİN KAPILARINI İÇE DOĞRU AÇIP TEKERLEKLİ SANDALYELİ ÖZÜRLÜLERİN FAYDALANMASINA MANİ OLMAZLAR. YANITLA
3 yorumdan 3 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!