Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

AllWorld Arabia 500+Turkey Ödülleri Sahiplerini Buldu

Arap ülkeleri, Pakistan ve Türkiye'nin, 2008-2010 satış gelirleri artış hızına göre en hızlı büyüyen şirketleri AllWorld Arabia 500+Turkey ödül töreniyle açıklandı. Türkiye'den listede yer alan şirketler arasında ilk üç sırayı Kahramanmaraş Çimento, Network Uluslararası Taşımacılık ve Çebi İnşaat aldı.

yapi.com.tr
AllWorld Arabia 500+Turkey Ödülleri Sahiplerini Buldu

Arap ülkeleri, Pakistan ve Türkiye'nin, 2008-2010 satış gelirleri artış hızına göre en hızlı büyüyen şirketleri AllWorld Arabia 500+Turkey ödül töreniyle açıklandı. II. Küresel Girişimcilik Zirvesi kapsamında düzenlenen AllWorld Arabia 500+Turkey ödül töreninde konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, zor bir coğrafyada yaşadıklarını ifade ederek, “Bölgemizin en önemli girişimci gücü olarak sizleri çok iyi anlıyoruz. Çünkü bu coğrafyada girişimci olmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz” dedi. “Bizler de birçoğunuzun geçtiği yollardan geçtik” diyen Hisarcıklıoğlu, siyasi çatışmalar, darbeler, dış müdahalelerin kendilerinin de canını yaktığını söyledi. Dönüşümün hep sancılı olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Hala da olmaya ediyor. Ama biz başardık. Ekonomimizi ve toplumumuzu belirli bir noktaya getirdik. Kalabalık bir girişimci orta sınıf yarattık. Eminim, sizler de başaracaksınız” dedi.

Güç dengesindeki üçüncü büyük değişim: Geride kalanların yükselişi

Dünyanın son beş yüz yılına bakıldığında, bugüne kadar iki yapısal güç değişimi yaşandığını söyleyen TOBB Başkanı şöyle devam etti: “İlk güç değişimi Avrupa’nın yükselişini getirmişti. Bu süreç, 15. yüzyılda başladı ve 18. yüzyılın sonlarında dramatik bir şekilde hızlandı. Bu dönemin temel özellikleri bilim, teknoloji, ticaret, kapitalizm, tarım ve sanayi devrimiydi. İkinci önemli güç dengesi değişimi ise, 19. yüzyılın sonunda başladı. Bu dönemde de ABD’nin yükselişini görüyoruz. Bu süreçte, ABD, küresel ekonomiyi, siyaseti, bilimi ve kültürü yönlendiren güç haline geldi. Şimdi ise, güç dengesindeki üçüncü büyük değişimi yaşıyoruz. Bu değişime ünlü yazar Fareed Zakaria “the rise of the rest” diyor.  Yani, geride kalanların yükselişi, diyor. Bu değişim süreci en fazla da bizim coğrafyamızı etkiliyor”.

Arap Baharı: Liderler, dönüşümün önünü açmalılar

Arap Baharı olarak nitelendirilen dönüşüm sürecine de değinen Hisarcıklıoğlu, “Orta Doğu coğrafyasındaki liderlerden de beklentilerimiz var. Onlardan beklentimiz de suyu tersine akıtmaya çalışmamalarıdır. Dönüşümün önünü açmalarıdır. Demokrasiye geçişi sağlamalarıdır. Ancak, dönüşümden kastımız sadece bir siyasi dönüşüm değildir. Ciddi bir ekonomik yapılanmaya ihtiyaç duyulduğu gayet açıktır. Son dönemde hepimiz gördük ki, petrol ve doğalgaz halkları zengin etmiyor. Refahı topluma yaymıyor, istikrarı sürdürülebilir kılmıyor. Bunun için en zengininden, en fakirine tüm ekonomilerin dönüşüme ihtiyacı var” dedi. Değişimi girişimcilerin sağlayacağını anlatan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Çünkü sizler yeni fikirler üretenlersiniz. Eski alışkanlıkları değiştirenlersiniz. Bunu yaparken de birlikte hareket etmeliyiz. Büyük bir puzzle’ın parçaları gibi coğrafyamızın yeni resmini oluşturmalıyız” şeklinde konuştu.

AllWorld Network, 3 görevi bir arada yerine getiriyor

AllWorld Network’ün, başarılı, hızlı büyüyen girişimcileri bulup, ortaya çıkarırken, çok önemli üç görevi bir arada yerine getirdiğini belirten Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunlardan ilki, girişimcileri görünür hale getirmektir. AllWorld’un Visibility Economics dediği kavram çok önemlidir. Çünkü, başarı paylaşılarak büyür. Başarının görünür hale getirilmesi, emin olun, yeni başarıları beraberinde getirecektir. İkinci olarak AllWorld, girişimcileri rol model yapıyor. Sizin başarılarınızı hikayeleştiriyor. Sizin başarılarınızı kutluyor. Girişimciliği bir kutlama konusu haline getiriyor. Böylece, yeni girişimciler teşvik ediliyor. Girişimcilik imrenilecek bir meslek haline geliyor. Son olarak AllWorld, girişimciler arasında kuvvetli bir ağ kuruyor. Artık hepiniz bu ailenin bir parçasınız. Birlikte daha büyük başarılara imza atacaksınız. Ortaklıklar kuracaksınız. Yeni girişimlere yelken açacaksınız”.

AllWorld Arabia 500+Turkey

Arap ülkeleri, Pakistan ve Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketlerini içine alan Allworld Arabia 500+Turkey 2011 ödülleri, şirketlerin 2008-2010 satış gelirleri artış hızına göre belirlendi. Türkiye'den listede yer alan şirketler arasında ilk üç sırayı Kahramanmaraş Çimento, Network Uluslararası Taşımacılık ve Çebi İnşaat aldı. Ödüle hak kazanan şirketlerin toplam ciroları 80 ülkenin toplam milli gelirinden daha fazlasına karşılık geliyor. Söz konusu şirketler, 100 bin kişiye istihdam sağlıyor ve satışlarının üçte birini uluslararası piyasaya yapıyor. Bu şirketlerin yüzde 80'i gelecek 2 yıl içinde yeni bir şirket kurmayı planlıyor.

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/allworld-arabia-500-turkey-odulleri-sahiplerini-buldu_89956.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!