Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Alman İşverenler Yabancı Ülkelerden Kalifiye İş Gücü İstiyor

Yabancı ülkelerden Almanya'ya kalifiye iş gücü çekilmesini talep eden Alman İşverenler Birliği (BDA), Almanya'nın istihdam piyasasındaki istikrarlı duruma rağmen kalifiye iş gücü konusundaki sıkıntıların küçümsenmemesi konusunda uyardı.

yapi.com.tr / AA
Alman İşverenler Yabancı Ülkelerden Kalifiye İş Gücü İstiyor

Alman İşverenler Birliği'nden (BDA) yapılan açıklamaya göre, istihdam için sadece yurt içindeki potansiyelleri geliştirmenin yeterli olmayacağı, yurt dışından kalifiye iş gücünün kazanılması gerektiği ifade edilerek; göçün ülkedeki inovasyona, gelişmeye ve refaha önemli katkı sağlayacağı, bu konuda fırsatların aktif bir şekilde kullanılması gerektiği belirtildi. AB üyesi olmayan ülkelerden gelen göçmenlerin Alman iş piyasasına daha fazla uyum sağlamalarının sevindirici olduğu kaydedilen açıklamada, karmaşık olan Göç Yasası'nın değiştirilmesi ve saydamlaştırılmasının da yetmeyeceği; bunun yanı sıra içine kapanık kültürden, gerçek bir hoş geldin kültürüne geçemeye yönelik değişimin hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada, şirketlerdeki ve toplumdaki hoş geldin kültürünün yanı sıra yetkili devlet dairelerinde de zihniyet değişimine ihtiyaç duyulduğuna işaret edildi.
    
Yabancı ülkelerde elde edilen diplomaların denkliği
    
Öte yandan Alman Zanaatkarlar Merkezi Birliği (ZDH) Genel Sekreteri Holger Schwannecke, yabancı ülkelerde elde edilen diplomaların tanınmasını kolaylaştıran yasanın yürürlüğe girmesinin üzerinden bir yıl geçmesi vesilesiyle bir açıklama yaptı. Schwannecke, Zanaatkarlar Odalarının, diplomaların denkliği konusundaki yeni uygulama ile ilgili yaklaşık 10 bin kişiye danışmanlık hizmeti verdiğini belirterek, bunun sonucunda bin 700'ün üzerinde kişinin denklik için başvuruda bulunduğu, 458 başvurunun ise sonuçlandığı kaydedildi. Başvuruların yüzde 57'sinin tamamen, yüzde 33'ünün de diplomalarının kısmen denkliğinin kabul edildiğini belirten Schannecke, başvuru yapanların 77 ülkeden geldiği ve ilk sırada Türkiye ve Polonya'dan gelenlerin bulunduğuna dikkat çekti.
    
İşsiz sayısı az da olsa düştü
    
Diğer taraftan Federal İş Ajansı (BA) Mart ayı işsizlik verilerini açıkladı. Açıklamada, işsizlerin sayısının Mart ayında şubat ayına göre 58 bin azalarak 3 milyon 98 bin olarak gerçekleştiği, işsizlik oranının da yüzde 0,1 oranında gerileyerek yüzde 7,3 olarak belirlendiği ifade edildi. BA Yönetim Kurulu Başkanı Hans-Jürgen Weise, Alman iş piyasasının son aylardaki ekonomik gelişmelerden etkilenmediğini ve sağlamlığını koruduğunu belirterek, issizlerin sayısının daha da fazla düşmemesini uzun süren soğuk hava şartlarına bağladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/alman-isverenler-yabanci-ulkelerden-kalifiye-is-gucu-istiyor_106660.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!