Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Almanya Türkiye'nin En Büyük Ticari Ortağı, Ama Alınacak daha Çok Yol Var

Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Almanya Ulaştırma, Bayındırlık ve Şehir Geliştirme Bakanı Peter Ramsauer ile görüştü.

yapi.com.tr / AA
Almanya Türkiye'nin En Büyük Ticari Ortağı, Ama Alınacak daha Çok Yol Var

Foto: Erbil Başay (AA)

Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Almanya Ulaştırma, Bayındırlık ve Şehir Geliştirme Bakanı Peter Ramsauer ile görüştü. Bakanlıktaki görüşme öncesi Türk gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Yıldırım, 2023 yılına kadar dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefi için her alanda yapılacak işlerle ilgili programları belirlediklerini belirterek, toplam GSMH'nin 2 trilyon doların, kişi başına düşen GSMH'nin de 25 bin doların üzerine çıkarılmasının hedeflendiğini, toplam ticaretin de 1,2 trilyon doları bulacağını ifade etti.

Bu büyük hedef için yeni yollara, hava alanlarına, limanlara, demir yollarına ve iletişim otoyollarına yatırım yapılması gerektiğini kaydeden Yıldırım, bölünmüş yol ağının toplam 36 bin, hızlı tren ağının 10 bin, toplam demir yolu hattının da 26 bin kilometreye çıkarılacağını söyledi. Dünyanın en büyük 10 limanından birinin Türkiye'de yapılmasının hedeflendiğini ve bu projeye başlandığını belirten Yıldırım, havaalanlarında yolcu taşıma kapasitesini ise 165 milyondan 375 milyona, ticari uçak sayısını 347'den 750'ye çıkaracaklarını ifade etti.
    
''Türkiye Almanya arasındaki teknolojik işbirliği istenilen düzeyde değil''
    
Bilgi toplumu oluşturma hedefi çerçevesinde 4 yıl içinde tüm okullarda ''akıllı tahta'' bulunmasını ve öğrencilere bilgisayar tahsis ederek interaktif eğitime katılmalarını sağlamak istediklerini kaydeden Yıldırım ayrıca, Türkiye ve Almanya arasındaki teknolojik işbirliğinin devam ettiğini ancak istenilen düzeyde olmadığını söyledi.
Almanya'nın Türkiye'nin en büyük ticari ortağı olduğuna dikkati çeken Yıldırım, bilgi ve iletişim, yenilikçi teknolojiler ve enerji konularında Almanya'yla ortak ARGE projeleri yapabileceklerini, işbirliğini daha da ileriye götürebileceklerini belirtti.
    
Bakanlığının bu yıl, tüm bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarla birlikte toplam yatırım miktarının 29,6 milyar lira olarak öngörüldüğünü ifade eden Yıldırım, İstanbul'da yapılacak 3. köprü için de 10 Ocak 2012 tarihinde teklif alacaklarını, ilgilenen birçok şirketin olduğunu, ancak bu konuda henüz teklifleri almadan daha fazla birşey söyleyemeyeceğini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/almanya-turkiyenin-en-buyuk-ticari-ortagi-ama-alinacak-daha-cok-yol-var_89985.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!