Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İBB, Frankfurt Belediyesi ile İşbirliği Protokolü İmzaladı

İstanbul ve Frankfurt arasında ekonomik ve finans işbirliğini artırmak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, iki belediye arasında işbirliği protokolünü törenle imzaladı.

yapi.com.tr
İBB, Frankfurt Belediyesi ile İşbirliği Protokolü İmzaladı

p>İmza töreni öncesi konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, bu tür anlaşmaları 'kent diplomasisi' diye adlandırdıklarını belirterek, “Bu ikili ilişkilerin ve karşılıklı ziyaretlerin hayatî bir misyonu vardır” dedi. Bu misyonu ‘dünya barışı’ ve ‘küresel ortaklık’ ilkesinin yerel izdüşümlerini tesis etmek olarak açıklayan Başkan Topbaş, "Dünyayı bir köye dönüştüren globalleşme bizlere, ülkelerin nasıl birbirlerine bağımlı hale geldiğini, aralarındaki işbirliğinin ne denli önem taşıdığını göstermiştir. Yerel yöneticiler olarak 'işbirliği' konusuna bu açıdan yaklaşmaya özel bir önem veriyoruz. İçinde bulunduğumuz tarihsel süreçte yerel yönetimlerin rolü ve önemi daha fazla artıyor. Çünkü dünya nüfusu artık şehirlerde yaşıyor” şeklinde konuştu.

Şehirleşme oranı 25 yıl içinde yüzde 75'e çıkacak

Dünyada bu oranın yüzde 50 olduğunun altını çizen Başkan Topbaş, Birleşmiş Milletler`in yaptığı tahminlere göre de bu oranın 25 yıl içinde yüzde 75'e çıkacağı söyledi. İnsanların yoğun olarak kentte yaşadığını ve doğal olarak sorunların kentlerde çıktığına vurgu yapan Başkan Topbaş, çözümlerin de kentlerde bulunması gerektiğini kaydetti. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “ Eğer çözümler doğru bulunabilirse, o zaman ülkeler de, insanlar da daha mutlu, daha müreffeh bir hayata kavuşabilir. Bu mekanizmanın kurulmasında ana kavram ‘ortaklık ve işbirliği’ kavramıdır. Bunun için, uluslararası camia ile yerel yönetimler arasındaki işbirliğinin arttırılması gerekiyor. Özellikle yerel yönetimler arasındaki işbirliğini güçlendirici adımların atılması öncelikli hedef olarak belirlenmelidir.”

Deneyim ve bilgi alışverişini zenginleştirmek amacıyla yerel yönetim birlikleri ve temsilcileri arasındaki koordinasyon - işbirliği düzeyinin geliştirilmesinin önemine dikkat çeken Başkan Topbaş, “UNACLA ve UCLG Başkanı olarak, bu düşüncenin bütün dünya yerel yönetimleri tarafından öncelikli bir amaç olarak paylaşıldığını önemle belirtmek istiyorum” dedi.
 İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bilgi birikim paylaşımına özel bir önem verdiklerini belirten Başkan Topbaş, 37 dünya şehriyle şehriyle 'Kardeş Şehir Protokolleri'nin olduğunu kaydetti. Başkan Topbaş şöyle devam etti:

“Bunun yanında 19 şehirle İşbirliği Protokolü, 9 şehirle de Mutabakat Zaptı var. Bunlar içinde Alman şehirleri Berlin ve Köln ile kardeş şehiriz. Bu iki şehrin yanına şimdi Frankfurt’u ekliyoruz. Almanya ile tarihsel dostluğumuzu güçlendirecek hem ekonomik hem de kültürel anlamda tamamlayacak önemli bir adımı daha atmış oluyoruz.  Ve inanıyorum ki bu adım Frankfurt’ta yaşayan 40 bin’den fazla Türk toplumunda büyük bir sevinç uyandıracaktır.”

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/ibb-frankfurt-belediyesi-ile-isbirligi-protokolu-imzaladi_102160.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!