Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ALOSBİ, Şehir ve Bölge Planlama Öğrencilerini Ağırladı

Doç Dr. Ebru Çubukçu başkanlığında Aliağa’ya gelen 9 Eylül üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama 3. sınıf öğrencileri ve 5 öğretim üyesi, 10 günlük etüt stajının son gününde Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemeler yaparak bölge hakkında Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve ALOSBİ başkan vekili Adnan Saka’dan bilgi aldı.

yapi.com.tr
ALOSBİ, Şehir ve Bölge Planlama Öğrencilerini Ağırladı

0 günden bu yana Aliağa’da Analitik Etüt Stajı yapan 9 Eylül Şehir ve Bölge Planlama 3. sınıf öğrencileri Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'ni (ALOSBİ)gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Doç Dr. Ebru Çubukçu başkanlığında Aliağa’ya gelen 9 Eylül üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama 3. sınıf öğrencileri ve 5 öğretim üyesi, 10 günlük etüt stajının son gününde Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemeler yaparak bölge hakkında Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve ALOSBİ başkan vekili Adnan Saka’dan bilgi aldı.

Aliağa'nın planlaması

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nin 922 hektar alanı ile şu anda Ege Bölgesi'ndeki en büyük, ayrıca tek seferde yapılan Türkiye genelindeki en büyük OSB olduğuna belirten Saka, “Bölgemizdeki yatırımlar hızla faaliyete geçiyor. Yakın bir gelecekte burada binlerce kişi istihdam edilecek. Bu yüzden başta Aliağa- Menderes metro hattının ALOSBİ'ye ulaşması olmak üzere ulaşım ve yaşam mahallerinin bugünden planlanması gerekiyor” dedi.

Geleceği düşünerek planlama yapın

ALOSBİ’de yapılan çalışmaları detaylarıyla öğrencilere aktaran Saka, “ALOSBİ, Türkiye’de planlı ve çevreyi kirletmeyen sanayileşmenin nasıl olabileceğinin en somut göstergesidir. Bölgemizdeki modern galeri altyapı sistemleri ve enerji, iletişim, su ve atık sistemleriyle yatırımcılara hemen tesislerini kurma imkanı sağlıyor. Sizler de ileride modern şehirleri kuracak, bölgeleri planlayacaksınız. Yaşamınız boyunca meslek hayatınızda hep geleceği görerek, Türkiye’nin ve dünyanın yerini düşünerek planlama yapın” dedi.

Akademik verileri önemsiyoruz

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa’nın gelecekte yaşanabilir bir bölge olması için planlı bölgesel sanayileşme ve gelişme stratejisi izlenmesi gerektiğini, bu hedef için Şehir ve bölge planlamacıların büyük etkisi olacağını dile getirdi. Saka, öğrencilerin saha çalışması yaptığı Aliağa ile ilgili ortaya koydukları açılımları, akademik rasyonel verilerin ortaya konması açısından çok önemli bulduğunu dile getirdi.

10 günlük saha çalışması sona erdi

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, 10 gün boyunca öğrencileri Aliağa Ticaret Odası ve Aliağa Belediyesinin katkılarıyla Aliağa’da misafir etmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “10 gündür Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim üyeleri ve öğrencileri Aliağa’mızda saha çalışması yaptı.  Şehir ve Bölge Planlama 3. sınıf Öğrencileri, saha çalışmasında bölgemizden toplayacağı verileri 2009-2010 eğitim döneminde değerlendirerek bireysel ve grup akademik çalışmalarda kullanacak. Akademisyenlerin ve üniversitelerin bölgemizde yapacağı saha çalışmalarının artmasından büyük memnuniyet duyarız” dedi.

Öğrenci heyetinin başkanlığını yapan Doç Dr Ebru Çubukçu, Aliağa’da çok verimli bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirterek ev sahipliği yapan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka ve Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’a teşekkür etti. Çubukçu; “ALOSBİ’de gördüklerimiz bizi çok etkiledi. Bundan sonra da öğrencilerimizin bu bölgeyi görmelerini sağlayacağız. Aliağa, hızlı gelişen ve mutlaka yerinde görülmesi gerekn bir bölge. 3. Sınıf öğrencilerimiz için çok faydalı bir inceleme gezisi oldu. Derslerde teorik olarak öğrendiklerini burada uygulamada görme fırsatı buldular.” Dedi.

ALOSBİ’yi gezen öğrenciler Çakmaktepe’ye çıkarak bölgeyi kuşbakışı izledi. Öğrenciler, ALOSBİ’nin ardından Gemisöküm ve Petkim’i gezdi. PETKİM’de brifing alan öğrenciler tesisleri yakından inceleme fırsatı buldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/alosbi-sehir-ve-bolge-planlama-ogrencilerini-agirladi_70803.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!