Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Altepe'den Yasaya Destek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentsel dönüşümle ilgili olarak büyükşehir belediyelerinin yetkilerini artıran yasal düzenlemenin Bursa`da herhangi bir soruna yol açmayacağını belirterek, “Bursa`ya değer katacak her projeyi destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Olay Gazetesi
Altepe'den Yasaya Destek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentsel dönüşümle ilgili olarak büyükşehir belediyelerinin yetkilerini artıran yasal düzenlemenin Bursa`da herhangi bir soruna yol açmayacağını belirterek, “Bursa`ya değer katacak her projeyi destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi`nin dün gerçekleşen meclis toplantısında CHP Grup Sözcüsü Bülent Aslanhan, büyükşehir belediyelerinin kentsel dönüşümle ilgili yetkilerini artıran yasal düzenleme ile ilgili çekincelerini belirterek, bu yasayla ilçelerin by-pass edilmek istendiğini savundu. Aslanhan`ın eleştirisine yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, bu yasal düzenlemenin Bursa`da herhangi bir soruna neden olmayacağını ifade ederek, düzenlemenin belediye başkanlarının talepleri doğrultusunda yapıldığını belirtti. Altepe, mevcut yasadaki kentsel dönüşümle ilgili eksikliklerin bu düzenleme ile giderildiğini vurgularken, bu düzenleme ile Bursa`da ilçe belediyelerinin önünün kesileceği endişesinin yersiz olduğunu kaydetti. Altepe, bir ilçe belediyesinin kentsel dönüşüm talebine engel olmayacaklarını belirtirken, bununla birlikte Bursa`ya değer katacak her projeye destek vereceklerini söyledi.

Kentsel dönüşümün aksayan yönlerinin bu düzenleme ile ortadan kaldırıldığını dile ifade eden Altepe, aksayan yönlerle ilgili olarak Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi`ni örnek gösterdi. Doğanbey`de mülk sahiplerinin yüzde 99.2`si ile anlaşma sağlanmasına rağmen kalan binde 8`lik grubun itirazı yüzünden projede zaman kaybedildiğinin altını çizen Altepe, “İstanbul ve Ankara`da birkaç kişi yüzünden yıllarca çözülemeyen binlerce dönüm arazi var. Önemli olan toplum menfaatinin sağlanmasıdır. Böylelikle zaman kaybı yaşanmayacak. Bursa`da hangi ilçe belediyemiz kente değer katacak bir kentsel dönüşüm projesi getirirse biz Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli desteği her zaman veririz” diye konuştu.

Oturumda devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren Altepe, Bursaray Görükle etabındaki Altınşehir, Ertuğrul ve Özlüce istasyonlarında deneme seferlerinin önümüzdeki ay başlayacağını ve yılsonuna kadar da Üniversite`ye kadar ulaşılacağını söyledi. Emek hattındaki çalışmaların da sürdüğünü vurgulayan Altepe, “Kestel hattıyla ilgili çalışmalarımızı da hızlandırdık. Burada da 6 ay içinde çalışmalara başlamayı hedefliyoruz. Bununla birlikte bir dönemde Bursaray`a yaptığımız yatırım 600 milyon TL`yi buluyor” dedi.

Sıcaksu kentsel dönüşümü…

Öte yandan, Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında; Alemdar ve Gaziakdemir mahallerinin içinde bulunduğu 17 hektarlık alan ‘Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alaın` olarak ilan edilirken, bu bölgedeki hak sahipleri ile görüşmelerin yapılması, anlaşma şartlarının belirlenmesi ve gerekli sözleşmelerin yapılması için Başkan ve Encümen`e yetki verildi. Altepe, bölgede TOKİ`yle işbirliğinin mümkün olmadığını ve yatırımcı beklediklerini kaydederek,  son dönemde bazı yatırımcıların geldiklerini ve projeye talip olduklarını ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/altepeden-yasaya-destek_80494.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!