Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Altı ayda 15.4 Milyon Ton Çimento Üretildi

Tamamı özel sektöre ait olan çimento fabrikalarından bu yılın ilk altı aylık döneminde 15.4 milyon ton çimento üretildi. Üretimin 2 milyon 984 bin ton

Dünya



amamı özel sektöre ait olan çimento fabrikalarından bu yılın ilk altı aylık döneminde 15.4 milyon ton çimento üretildi. Üretimin 2 milyon 984 bin tonluk bölümü ihraç edilirken çimentonun geri kalan kısmı ise iç piyasada tüketildi.
Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği verilerine göre, Haziran ayı sonu itibarıyla en fazla çimento üretimi Marmara bölgesindeki çimento fabrikalarından elde edildi. Marmara bölgesindeki fabrikaların Haziran ayı sonu itibari ile toplam üretimi 2 milyon 990 bin ton olarak gerçekleşti. Bu bölgeyi 2 milyon 445 bin ton ile İç Anadolu Bölgesi, 1 milyon 920 bin tonla Akdeniz Bölgesi, 1 milyon 769 bin tonla da Karadeniz Bölgesi izledi. Aynı dönemde Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki çimento fabrikalarından ise toplam 1 milyon 830 bin ton çimento elde edildi.

Haziran ayı sonu itibari ile 15 milyon 496 bin ton olan çimento üretiminin 2 milyon 984 bin tonluk bölümü de ihraç edildi. Üretimin geri kalan bölümü iç piyasada tüketildi. Bu arada Haziran ayı sonu itibarıyla toplam klinker üretimi ise 13 milyon 743 bin ton düzeyinde oldu. 2002 yılı sonu itibarıyla Türkiye`nin toplam çimento üretiminin 28 ila 30 milyon ton düzeyinde gerçekleşmesi bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/alti-ayda-15-4-milyon-ton-cimento-uretildi_2025.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!