Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Altı ayda 15.4 Milyon Ton...

Çimentoda İhracat Artışı 2. Altı Ayda da Devam Edecek

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB), çimento ve toprak ürünleri sektöründe gerek üretim, gerekse ihracatta karşılaşılan sorunlara rağmen, ihracat

Ticaret Gazetesi



rta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB), çimento ve toprak ürünleri sektöründe gerek üretim, gerekse ihracatta karşılaşılan sorunlara rağmen, ihracattaki artışın 2002 yılının ikinci altı ayında da devam edeceğinin beklendiğini bildirdi.

OAİB Genel Sekreterliği tarafından yapılan Sektör Anketi ile 2002 yılının ilk altı ayında çimento ve toprak ürünleri sektöründe meydana gelen gelişmeler değerlendirildi.

Anketi cevaplayan firmaların yüzde 42'si 2002 yılının ilk altı ayında çimento ve toprak ürünleri sektöründe üretimin arttığını, yüzde 32'si üretimin azaldığını ve yüzde 26?sı da üretimin değişmediğini belirtti.

En fazla üretim artışı yüzde 60 ile seramik sektöründe gerçekleşirken, en az üretim artışı da yüzde 30'luk oranla cam sektöründe yaşandı. Ankete göre, çimento ve toprak ürünleri sektörü 2002 yılının ilk 6 ayında ağırlıklı olarak üretimde iç talep yetersizliği, girdi maliyetlerinin yüksekliği, enerji sorunları, yüksek finansman maliyeti ve dış talep yetersizliği sorunları ile karşılaşırken, ihracatta da dünya fiyatlarındaki düşüş, kur politikası, rekabet sorunları, diğer girdi maliyetleri, enerji ve finansman sorunları ilk sırada yer aldı.

Anket sonuçlarına göre, ihracatta sorunlar olmasına rağmen, 2002 yılının ikinci yarısında çimento ve toprak ürünleri sektöründe ihracatın aratacağını bekleyen firmaların oranı yüzde 61, değişmeyeceğini bekleyenlerin oranı yüzde 29, azalacağını bekleyenlerin oranı ise yüzde 10 oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cimentoda-ihracat-artisi-2-alti-ayda-da-devam-edecek_1505.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!