Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Altınok'tan Önce ve Sonra

29 Mart seçimleri Keçiören’de siyasi analiz açısından iki ayrı döneme ayrılıyor. 17 Şubat öncesi ve sonrası. Başkan Turgut Altınok’un adaylıktan çekildiğini açıkladığı 17 Şubat tarihi siyasi dengelerin değişmesine, yarışın sıfırdan başlamasına neden oldu.

Hürriyet Gazetesi
Altınok'tan Önce ve Sonra

29 Mart seçimleri Keçiören’de siyasi analiz açısından iki ayrı döneme ayrılıyor. 17 Şubat öncesi ve sonrası. Başkan Turgut Altınok’un adaylıktan çekildiğini açıkladığı 17 Şubat tarihi siyasi dengelerin değişmesine, yarışın sıfırdan başlamasına neden oldu.

29 Mart seçimleri Keçiören’de siyasi analiz açısından iki ayrı döneme ayrılıyor. 17 Şubat öncesi ve sonrası. 17 Şubat tarihi, bu ilçeyi, sonucu kesine yakın bir seçim döneminden çıkartıp, belirsizliklere, sürprizlere açık bir propaganda dönemine getirdi. Keçiören’in 15 yıllık belediye başkanı Turgut Altınok’un adaylıktan çekildiğini açıkladığı 17 Şubat tarihi ilçede yeni rüzgarların esmesine, siyasi dengelerin değişmesine neden oldu. Son yerel seçimlerde en yakın rakibini üçe katlayan Altınok, yine açık arayla kazanması kesin olduğu yarıştan çekilince, sonucu en çok merak edilen seçim bölgelerinden biri haline geldi Keçiören. Bir anda sıfırdan başlayan yarışta şu anda üç isim öne çıkıyor: AKP’den Mustafa Ak, MHP’den Şükrü Şahin ve CHP’den Taner Güner.

Bir hafta sonra 550 bin kayıtlı seçmeniyle sandığa gitmeye hazırlanan Keçiören’in genel olarak sağ eğilimli bir ilçe olduğu bilinen bir gerçek. 1989’da tüm Türkiye’deki rüzgarla beraber SHP’nin bir kereliğine kazandığı Keçiören’i 1994’ten bu yana önce MHP, sonra FP, son olarak da AKP şemsiyesi altında yöneten Altınok’un seçime girmesi durumunda hedefi, son seçimde yüzde 57 olan oy oranını yüzde 65’e taşımaktı. Ancak seçimlere dokuz gün kala Keçiören’de vatandaşların nabzını tutunca, bu tablonun yerini kıyasıya bir rekabet rüzgarına bıraktığı hemen seziliyor.

Gökçek-Altınok kavgası

Tepebaşı’nda ilk girdiğimiz dükkanda seçim sonucuna yönelik ilk cümle "Altınok’tan sonra MHP" oluyor. Ziraat Mühendisi Volkan Kızıl, seçime "parti açısından değil, yatırım, hizmet olarak" baktığını söylerken, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de AKP’li Melih Gökçek’i işaret ediyor. Kızıl gerekçesini de, "Metronun bitmesi için Gökçek’in gelmesi gerek. Diğer başkanlar bitirmez" cümlesiyle açıklayınca dükkandaki Numan Doğan giriyor söze:

"Metroyu nasıl yapacak? Keçiören’e bir kilometre asfalt vermedi, Altınok ile kavgalı olduğu için."

Bir diğer seçmen Savaş Arslan ise CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın’ın vaatlerini inandırıcı bulmadığını söylüyor.

Ceketini koysa kazanırdı

Oradan çıkıp Engin Erkek Kuaförü’nün kapısını çalıyoruz. Berber dükkanında 42 yaşındaki nakliyeci Hüseyin Güvercin, Şanlıurfa’da başlayan "ceket polemiği"ni Başkent’e taşıyor: "Altınok ceketini koysa kazanırdı. Ben MHP’liyim. AKP’nin Keçiören’de şansı yok. Bağımsız koysa alırdı."

"CHP’den koysa yine verir miydiniz?" sorusunu da hiç düşünmeden yanıtlıyor: "Verirdim."

Dükkanın sahibi Engin Elkılıç giriyor söze: "Altınok’u seven adam, AKP’ye oy vermez."

Elkılıç, ekonomik krizin de seçmenin tercihini etkileyeceğine işaret ediyor.

Altınok’un adaylıktan çekilmesini Güvercin yorumluyor: "Demek ki AKP burayı gözden çıkarttı."

Kime oy verilecek ki?

Subayevleri’ne doğru yol alıyoruz. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yaşadığı, gazete sayfalarına, televizyon ekranlarına bu özelliğiyle yansıyan Subayevleri’nde Erdoğan’ın komşusu mantıcı Cevahir Sezen’e konuk oluyoruz. Sezen, mantıyı pişirirken seçimden konuşuyoruz. Erdoğan, her sabah evi için Sezen’den börek alıyor. En çok da su böreğini sevdiğini anlatıyor Başbakan’ın.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/altinoktan-once-ve-sonra_67610.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!