Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Amasya'da OSB'ye Karşı Mücadele Sürüyor

Amasya’da OSB’ye karşı halkın mücadelesi sürüyor; yargı sürecinin devam etmesine rağmen jandarma köyü ablukaya alarak köylülerin tarlalarına geçmesine izin vermedi ve iş makineleri çalışmaya devam etti.

yapi.com.tr
Amasya'da OSB'ye Karşı Mücadele Sürüyor

Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü Köyü’nde, Taşova Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulmak isteniyor. Köylüler projeye karşı iki aydır direnirken, OSB projesinin iptali için açılan davalar sürüyor. Yargı sürecinin devam etmesine rağmen önce kamyonlar ve kepçeler yol açarak zeytin ağaçlarını söktü şimdi ise jandarma tarafından köy abluka altına alınarak köylülerin tarlalarına geçişi engellendi ve iş makineleri köye girdi.

BirGün’den Berkay Sağol’un haberine göre; köylüler, proje ile ilgili mahkeme sürecinin sürdüğünü belirterek iş makinelerinin köye girmesinin hukuksuz olduğunu söyledi. Köylüler iş makinelerini koruyan jandarmaya da tepki gösterdi.

Çambükü muhtarı Fadime Celep, “Daha mahkememiz bitmeden dozerler ve askerler tekrar başımıza geldi. Hepimiz perişan haldeyiz. Kış geldi çevredeki bütün köyler ekinlerini yaptı ama biz daha bir avuç tohum ekemedik bütün hayvanlarımız ahırlarda dışarı çıkaramıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Çok çaresiz şekildeyiz. Bize yardım etmelerini istiyoruz. Toprağımıza dokunmasınlar. Biz sadece toprağımızı ekip biçmek istiyoruz fazladan hiçbir talebimiz yok.” dedi.

Köylülerin avukat Selim Saray da yaptığı açıklamada bütün yargı süreçlerinin devam ettiğine vurgu yaptı. Saray, “Amasya Valiliği’nin acele davranmasını gerektirecek herhangi bir yargı kararı yok. Samsun 1. İdare Mahkemesi’ne açtığımız çevresel plan değişikliğine ilişkin iptal davasında henüz bilirkişi keşfi yapılmadı. Samsun 2. İdare Mahkemesi’nde görülen mera alanının vasfına yönelik açılan dava kapsamında yapılan bilirkişi heyeti keşfinin sonuç raporu henüz açıklanmadı. Samsun 3. İdare mahkemesinde açtığımız yer seçiminin iptaline ilişkin dosyamız iptal edildi. Kararı istinafa taşıdık bunun üzerine bölge idare mahkemesi alternatif olan yerlerin değerlendirme raporlarını ve dosyalarını istedi kurumlar ise alternatif alan bulunmadığını söyledi.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/amasyada-osbye-karsi-mucadele-suruyor_193624.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!