Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Anadolu Hisarı'nda Restorasyon Başladı

İBB Miras tarafından yenileme çalışmaları başlatılan Anadolu Hisarı, “açık restorasyon” yöntemiyle aynı anda ziyaret edilebilecek.

yapi.com.tr
Anadolu Hisarı'nda Restorasyon Başladı

İçindeki ana yapı Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan, dışındaki surlar ise Fatih Sultan Mehmet dönemi eseri olan Anadolu Hisarı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yenileniyor.

Cumhuriyet’ten Orhun Atmış’ın haberine göre; İBB Miras’ın birbiri ardına duyurduğu ve hayata geçirdiği yenileme çalışmalarına Anadolu Hisarı da eklendi. Üstelik 30 yıldır ziyarete kapalı olan Anadolu Hisarı, restorasyon sırasında da gezilebilecek şekilde ziyarete açıldı. Hisarı eylül ayından bu yana 2 bin İstanbullu ziyaret etti.

İstanbul Boğazı’nın en dar noktasında karşılıklı olarak birbirini selamlayan iki tarihi eserden Rumeli Hisarı, yıllar önce konserleriyle öne çıkarken AKP hükümeti tarafından amfitiyatrosuna cami yapılarak bunun önü kesilmişti. Anadolu Hisarı ise yıllardır adeta kaderine terk edilmiş. Hisar şimdi aslına uygun, beklenen İstanbul depreminden de yıkılmadan kurtulacak ve en az 100 yıl tekrar böylesine geniş çaplı bir restorasyona gerek kalmayacak şekilde yenileniyor. Üstelik işlemler tamamlandıktan sonra yaz aylarında müze, sergi ve kültür alanı olarak kullanılmak üzere ziyaretçilerini bekliyor olacak. Başkule denilen ana yapı ziyarete açıldıktan sonra dış surların restorasyonuna geçilecek ve onlar da 2023 yılında tamamlanacak.

İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel, geçen hafta bir grup gazeteciye Anadolu Hisarı’nı gezdirerek yapılan çalışmaları anlattı. 1930 yılından bu yana en kapsamlı restorasyon çalışmasını yaptıklarını belirten Özel, “En kapsamlı restorasyon çalışmasının Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla İBB Miras tarafından yapılıyor olması, bizim en büyük mutluluğumuz. İstanbul’un fethine tanıklık etmiş bu eserlere dokunmak bizim için büyük bir şans. Ayrıca bu eserleri gelecek nesillere, bu toprakları ziyaret edecek bütün insanlara armağan etmek ve sağlıkla taşımak en önemli görevimiz.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/anadolu-hisarinda-restorasyon-basladi_189613.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!