Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bitlis'te Gün Yüzüne Çıkan 12 Tarihi Köprü Restore Edilecek

Bitlis'te, geçen yıl eylül ayında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yürüttüğü 'Dere Üstü Islah Projesi' çalışmalarında gün yüzüne çıkan, çeşitli dönemlere ait 12 tarihi köprünün restorasyonu için belediye proje hazırladı.

yapi.com.tr
Bitlis'te Gün Yüzüne Çıkan 12 Tarihi Köprü Restore Edilecek

Bitlis kent merkezindeki 'Dere Üstü Islah Projesi' kapsamında, yıkım çalışmalarına 29 Eylül 2019'da başlandı. İlk olarak, mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait, halk arasında 'Hanedan Otel' olarak bilinen, içinde 1 otel ve 39 iş yeriyle bazı resmi kurumların bulunduğu 5 katlı bina yıkıldı. Geçen zamanda 700 iş yeri ve binanın yıkımı da gerçekleştirildi. Enkaz kaldırma çalışmaları sonrasında, binaların arkasında kaldığı için görünmeyen Bitlis Kalesi ve 16'ncı yüzyılda yapılan Paşa Hamamı yeniden görünür hale geldi.

DHA'da yer alan habere göre; yıkım çalışmaları sırasında binaların ve iş yerlerinin altında kalan 12 tarihi köprü de gün yüzüne çıktı. Bu tarihi köprülerin restorasyonuyla ilgili Bitlis Belediyesi de proje hazırladı.

'Bitlis'e değer katacak'
Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, 12 tarihi köprünün restorasyonuyla ilgili bilgi vererek, "Bitlis Dere Üstü projemiz planlandığı gibi ilerliyor. İhalesi yapılan projenin yer teslimini yaptık. Yüklenici firma kentte ölçümlerine ve çalışmalarına başladı. Bu iş zor ve geniş kapsamlı bir iş. Bölgede telefon hatları, elektrik hatları ve Karayolları'na ait hizmet kanalı geçişleri var. Görüşmeler yapıldı. Dere üstü projesinde belirlenen tarihler saat gibi ilerliyor. İnşallah hiçbir sıkıntı olmayacak. Bu şekilde en kısa süreçte başlanacak. Bu proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da takip ettiği bir proje. Bu işin en güzel şekilde olabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu projenin içinde dere ıslahı, yollarımızın düzenlenmesi, peyzaj çalışması, oturma alanları, ağaçlandırma, bitki alanları ve otopark alanları var. Projemiz inşallah Bitlis'e değer katacak. Bitlis daha yaşanabilir bir ortam olacak." diye konuştu.

'Tarihi alanlar restore edilecek'
Tanğlay, yıkımın ardından dere üstünde 12 tarihi köprünün gün yüzüne çıktığını da hatırlatarak, "Bağlantı yolları olduğu için Karayolları bu projede bizlere destek verecek. Aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü'müz de destek verecek. Bunun yanında Paşa Hamamı ve Hazo Hanı'nın da restorasyonları yapılacak. Bu projeyle birlikte Sokak Sağlıklaştırma projemizin Zeydan Mahallesi'nde devam eden 2'nci etabı da başlayacak. Bu bölgede tarihi alanlarımızın restorasyonu gerçekleştirilecek. Bitlis Kalesi'nde de bir restorasyon çalışması yapılacak. Yani bunlarla birlikte Bitlis'te hizmet anlamında bir şantiye alanı olacak. İnşallah bu söylediklerimizi bu yıl sonuna kadar hayata geçirmiş olacağız." dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bitliste-gun-yuzune-cikan-12-tarihi-kopru-restore-edilecek_190157.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!