Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Anadolu Yakasının İkinci Metro Hattı için 9 Ağustos'ta İhaleye Çıkılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Anadolu yakasına ikinci metro inşaatı için hazırlıklara başladı. Bu kapsamda ilk olarak 'Üsküdar - Ümraniye – Çekmeköy - Sancaktepe Metrosu İnşaat ve Elektromekanik İşleri' için ihaleye çıkılıyor.

yapi.com.tr
3 Anadolu Yakasının İkinci Metro Hattı için 9 Ağustos'ta İhaleye Çıkılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Anadolu yakasına ikinci metro inşaatı için ilk adımı atıyor. Projeleri tamamlanan metro inşaatının ihale ilanı Avrupa Birliği resmi sitesinde yayınlandı. İhaleye, her ülkeden dalında uzman inşaat firmaları katılabilecek. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro hattı, yaklaşık 17 kilometre uzunluğunda olacak. Ana hat tünelleri ve üzerinde delme ve aç-kapa tipinde toplam 16 adet istasyon, depo sahası ve depoya bağlanan 2 bin 750 metre bağlantı tünelleri olacak.

Bu hattın tüm inşaat ve elektromekanik işleri tek elden ve hızlı bir şekilde yürütülecek. Vagon temini ise ayrı bir ihale ile yapılacak. İhaleden kısa bir süre sonra temel atılarak inşaat başlayacak. İnşaatın 38 ayda tamamlanması hedefleniyor. Metro tamamlandıktan sonra Üsküdar - Çekmeköy - Sancaktepe arasında seyahat 24 dakikaya inecek.

İhale tarihi: 9 Ağustos 2011 Salı
İhale saati: 11:00
Yer: İBB Merter Ek Hizmet Binası İhale Salonu
İhale döküman temini: İBB Raylı Sistem Müdürlüğü, Merter Ek Hizmet Binası

İstasyonlar

Üsküdar
Fıstıkağacı
Bağlarbaşı
Altunizade
Kısıklı
Libadiye
Çarşı
Ümraniye
İnkilap Mah.
Çakmak
Ihlamurkuyu
Altınşehir
Lise
Dudullu
Toplukonut
Çekmeköy-Sancaktepe

Çekmeköy-Sancaktepe’den yolculuk süreleri

Üsküdar :    24 dk.
Kartal :   59 dk.
Yenikapı :   36 dk.
Taksim :   44 dk.
Hacıosman:   68 dk.
Havalimanı :   68 dk.
Olimpiyat Stadı:  78 dk.

Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma Bakanlığı İstanbul’a 3 yeni metro hattı daha kazandıracak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Washington, Baltimore ve New York’ta yapacağı ziyaretler için ABD’ye gidişinden önce Atatürk Havalimanı’nda, Üsküdar - Sancaktepe hattı dışında 3 hat üzerinde daha çalışmaları olduğunu söyledi. Başkan Topbaş, bunlardan birinin Kabataş’tan başlayıp Beşiktaş üzerinden Çağlayan’ı da içine alıp, Kağıthane, Alibeyköy, Gaziosmanpaşa, Tekstilkent ve Mahmutbey’e kadar gidecek olan 24 kilometrelik bir hat olduğunu kaydetti. Topbaş, yap işlet olarak yapılacak hattın, takriben günde 700 bin yolcu kapasiteli olacağının öngörüldüğünü belirtti.

Diğer bir hattın da Ulaştırma Bakanlığı ile mutabakata varılarak, anlaşılması durumunda Bakanlık tarafından üstlenecek olan Bağcılar Kirazlı’dan başlayıp ve Bakırköy İDO iskelesine kadar yapılacak olan 9 kilometrelik bir hat olduğunu ifade eden Başkan Kadir Topbaş, bir başka hattın ise şu anda Metrobüs hattı güzergahı için düşündükleri ve ileride Silivri’ye kadar uzatılmasını planladıkları Bakırköy-Beylikdüzü arasında yapılacak 25 kilometrelik metro hattı olacağını ifade etti.

Hedef 2013’te metroyla 5 milyon yolcu taşımak

Bu hattın da Ulaştırma Bakanlığı ile anlaşılması durumunda Bakanlık tarafından yapılacağını ifade eden Başkan Topbaş, “Bu iki hattı Bakanlığa verip, diğer iki hattı kendimiz yapmayı planlıyoruz. Bunlarla birlikte İstanbul’da kent merkezi yoğunluklu çok ciddi bir metro hattına sahip olacağız” dedi.

Kadir Topbaş, metro hatlarına ilişkin hedefleri hakkında bir soru üzerine, “Şu anda 1 milyon 200 bin yolcu taşıdığımız raylı sistemlerde, açılışı yapılacak metrolar ve Marmaray ile birlikte 2013 yılı sonu itibariyle 5 milyon yolcuya ulaşacağız. Bu çok ciddi bir oran, neredeyse 3 katı yolcu taşıyacağız. Planlanan yeni metro hatlarının da bittiğinde 7-8 milyon yolcuyu metro ile taşır hale geleceğiz. Bunlarla birlikte raylı sistemlerdeki ağırlığı yüzde 30-40’lara kadar getirmiş olacağız” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/anadolu-yakasinin-ikinci-metro-hatti-icin-9-agustosta-ihaleye-cikiliyor_87903.html

Read Comment Section
3 Yorum Yorum Yaz
  • tebrik ederim, önce hükümet sonra istanbul büyükşehir çalışıyor. ulaşımda gösterilen gayretler için tşk ederim. YANITLA
  • tebrikler ve başarılarınızın devamini dilerim, allah kolaylık versin. YANITLA
  • Tebrik ve başarılarınızın devamını diliyorum. İnşallah ölmeden tüm metro hatları biter bende kullanabilirim. Çünkü çok büyük rahatlık. Sağ olasınız İBB Başkanı Sn.Kadir Topbaş. Saygılarımla YANITLA
3 yorumdan 3 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!