Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Anel Grup Robotla Güneş Enerjisi Paneli Üretecek

Anel Grup, tam otomatik cihazlar ve robotlar kullanarak fotovoltaik modül (PV panel) üretimine geçiyor. Ülkemizdeki enerji politikalarının belirli süre içinde değişeceğini ve yeni imzalanan Kyoto Protokolü gereği karbon emisyonu şartı ile birlikte yenilenebilir enerji yatırımlarının artacağını göz önünde bulunduran Anel Grup, güneş enerji

yapi.com.tr
1 Anel Grup Robotla Güneş Enerjisi Paneli Üretecek

Anel Grup, tam otomatik cihazlar ve robotlar kullanarak fotovoltaik modül (PV panel) üretimine geçiyor. Ülkemizdeki enerji politikalarının belirli süre içinde değişeceğini ve yeni imzalanan Kyoto Protokolü gereği karbon emisyonu şartı ile birlikte yenilenebilir enerji yatırımlarının artacağını göz önünde bulunduran Anel Grup, güneş enerji panellerinin üretim tesisini kurma kararı aldı.

Son iki yıldır güneş enerji sistemlerinin kurulum ve entegrasyonu üzerinde yoğunlaşan Anel Grup şirketlerinden  Aneltech, E-Sistem ve bünyeye yeni katılan AnelES ile birlikte teknolojik atılımlarına hız verdi. 2009 yılının ilk çeyreği sonlarında faaliyete geçmesi planlanan ve İtalyan teknolojisi ile tam otomatik üretim ekipmanlarının kullanılacağı 1800 metrekare alana yayılı üretim tesisinde, yılda 13.5 MW kapasiteli c-Si (kristal silikon) mono ve poly kristal hücreler içeren güneş panelleri üretilecek. 80–210 W gücündeki panellerin üretimleri sırasında, yüksek teknolojik ve yüzde 16,5 verimli hücreler özel tasarlanmış robotlar tarafından dize haline getirilerek, yine tam otomatik makinelerde el değmeden lehimlendikten sonra çerçevelenecek ve test edilecek.

Paneller, IEC 61215 ve IEC 60664-2 uluslararası standartlarıyla üretim bandından çıkacak. 100 W’lık panel hesabıyla yılda ortalama 135 bin panel elde edilecek. Bu kapasite ile yılda 17.740.000 kW/h enerji üretilebilecek. AnelES tarafından 2 milyon Euro yatırımla kurulacak tesisin, tam kapasite üretime geçtiğinde yılda 35 milyon Euro’luk ticari faaliyet yapması ve üretiminin yüzde 80’ini ihraç ederek, yılda 28 milyon Euro döviz getirmesi hedefleniyor.

Türkiye enerji ihtiyacının yarısından fazlasını güneşten sağlayabilir

Aneltech İş Geliştirme Yöneticisi Levent Gülbahar, Anel Grup’un bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğü Türkiye’nin enerji sorununu, yenilenebilir enerji ile çözmenin, öncelikli ve sağlıklı yol olduğunu söyledi. Güneş enerjisi bakımından Türkiye’nin coğrafik olarak en uygun ortama sahip ülkelerden biri olduğunun altını çizen Gülbahar, “62 MW/m2 enerji yayabilen bir gücün enerjisinden ülkemiz topraklarına yılda ortalama 2450 kcal/m2 enerji verilebiliyor. Bunun elektriksel büyüklüğü 2640 saat/yıl güneşlenme ortalaması ve 1 kW güneş enerji sistemi ile 1.314 kWh/yıl üretim yapılabileceği anlamına geliyor. Türkiye’de isterse tüm enerji ihtiyacının yüzde 50’den fazlasını sadece güneşten elde edebilir” diye konuştu.

Levent Gülbahar, Aneltech’in bu kapsamda Türk Telekom sahalarına 272 kW güneş enerji sistemleri kurduğunu, E-Sistem şirketinin ise benzer şekilde Türkcell, Unilever, Yozgat Çimento gibi tesislerde güneş ve hibrit (güneş–rüzgar) sistemlerini devreye aldığını da kaydetti.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/anel-grup-robotla-gunes-enerjisi-paneli-uretecek_63605.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • inşaallah enerji bağımlılığından kurtaracak bu sistemi uygun fiyat ve koşullarla halkımıza da ulaştırırsınız duyduğuma göre almanyada yaygın bir biçimde evlere varana kadar bu sistem uygulanıyor, fakat bundan önce alçak gerilim hattından enerji satabilecek alt yapıyı da oluşturmak lazım. malum devlet şebeke ile senkron olmak kaydı ile üretime izin verir, üretim fazlasını bilemem ama üretim azlığında vergisini ve parasını alır. yine de kendin ürettiğin için çok karlı olur. atık bakımından da sorunu olmayan bu sistemin tüm halkımıza biran evvel yayılması dileği ile bol ve hayırlı kazançlar. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!