Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Anel Grup Robotla Güneş Enerjisi Paneli Üretecek

Anel Grup, tam otomatik cihazlar ve robotlar kullanarak fotovoltaik modül (PV panel) üretimine geçiyor. Ülkemizdeki enerji politikalarının belirli süre içinde değişeceğini ve yeni imzalanan Kyoto Protokolü gereği karbon emisyonu şartı ile birlikte yenilenebilir enerji yatırımlarının artacağını göz önünde bulunduran Anel Grup, güneş enerji

yapi.com.tr
1 Anel Grup Robotla Güneş Enerjisi Paneli Üretecek

/P>

Dünyada ve Türkiye’de güneş enerjisi yatırımları:

Türkiye’de toplam enerji santralleri kurulu kapasitesi 42.100 MW. Bunun sadece 540 MW’lık kısmı rüzgar ve 760 kW’lık kısmı güneş enerjisinden elde ediliyor. Geri kalan bölüm büyük oranda fosil yakıtlardan sağlanıyor. Ülkemiz enerji üretim hammaddesi (petrol, doğalgaz ve ithal kömür) açısından yüzde 57 oranında dışa bağımlı durumda. Türkiye enerji ihtiyacı için yılda 32 milyar Dolar döviz ödemek zorunda kalıyor.

2007 yılında 197 milyar kWh olan enerji tüketiminin 2015 yılında 380 Milyar kWh’e yükseleceği ve bunu karşılamak için de kurulu santral kapasitesinin 84.000 MW’a çıkartılması, bu işin mali portresinin de 100 milyar Dolar olacağı tahmin ediliyor.

Dünya’daki fotovoltaik enerji sistemleri incelendiğinde 2006 yılında toplam kurulu güç 6.500 MW. Bunun 2.535 MW’ı Almanya’da, 1.365 MW’ı Japonya’da. Sadece 2006 yılında yeni kurulan PV sistem kapasitesi 1.500 MW, bu rakam 2007’de 2.200 MW’a ulaşmış. 2008 yılında ise 3.100, 2009’da 4.300 ve 2010 yılında ise 5.800 MW’lık yeni sistem kurulması tahmin ediliyor.

Tüm bu verilere bakıldığında, güneş enerji sistemlerine yapılan yatırımların her yıl yüzde 45-60 arası yükseldiği sonucu ortaya çıkıyor. Dünya bu şekilde güneş enerjisine yatırımlarını artırarak yaparken ülkemiz maalesef halen kW’larda kalmakta, yenilenebilir enerji alım fiyatları 5,5 €cent/kWh ile Avrupa ve dünya ülkelerine göre çok düşük rakamlarla ifade edilmekte.

Günümüzde, Avrupa ülkelerinde kişi veya kurumların ürettiği enerji 25-50 €cent/kWh bedelle geri alınabiliyor. Kısacası, bu alanda üretici teşvik ediliyor ve yatırım yapabilmesi için adeta önü açılıyor.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/anel-grup-robotla-gunes-enerjisi-paneli-uretecek_63605.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • inşaallah enerji bağımlılığından kurtaracak bu sistemi uygun fiyat ve koşullarla halkımıza da ulaştırırsınız duyduğuma göre almanyada yaygın bir biçimde evlere varana kadar bu sistem uygulanıyor, fakat bundan önce alçak gerilim hattından enerji satabilecek alt yapıyı da oluşturmak lazım. malum devlet şebeke ile senkron olmak kaydı ile üretime izin verir, üretim fazlasını bilemem ama üretim azlığında vergisini ve parasını alır. yine de kendin ürettiğin için çok karlı olur. atık bakımından da sorunu olmayan bu sistemin tüm halkımıza biran evvel yayılması dileği ile bol ve hayırlı kazançlar. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!