Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara Adalet Sarayı Yıkılacak!

Ankara adliye binası yıkılacak, yerine ulaşım merkezi kurulacak. Sıhhiye’de bulunan adliye binası, Yenimahalle’deki Toptancı Hali’nin bulunduğu alana taşınacak.

yapi.com.tr
Ankara Adalet Sarayı Yıkılacak!

Hürriyet'in haberine göre, Altı yıl önce gündeme gelen Sıhhiye’deki Adliye Binası’nın yerine ulaşım merkezi yapılma projesinde somut adım atıldı. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önümüzdeki günlerde görüşülecek projenin ayrıntılarına ulaşıldı. Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama Anonim Şirketi’ne ait 56 bin 160 metrekare büyüklüğündeki alanda kurulu olan Sıhhiye’deki Adliye Binası, Atatürk Orman Çiftliği arazinde yer alan Yenimahalle’deki Toptancı Hâli’nin bulunduğu alana taşınacak.

Yeni bina toptancı hâli’ne

168 bin 282 metrekarelik alana kurulu olan Toptancı Hâli’nin yerine yeni bir adliye binası inşa edilecek. Adliye binasının yapılmasının ardından Sıhhiye’deki mevcut bina yıkılacak, yerine toplu taşıma transfer merkezi yapılacak.

Bu merkezde toplu taşıma araçlarının bağlantısı, giriş ve çıkışları; metro, dolmuş, otobüs, teleferik, monoray transferleri; yeraltı çok katlı otoparkı projesi hayata geçirilecek.

İnşaatı 3 yıl sürecek

Projenin detayları ve bitiş tarihiyle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek şu bilgileri verdi:

“Adliye’nin ulaşım merkezine dönüşmesi için önce yeni binanın bitirilmesi gerekiyor. 1-2 ay içerisinde ihalesine çıkılır, bu yıl içerisinde de Adliye’nin yeni binasının ihalesine çıkılır. Bu yıl içerisinde temel atılır. Yeni Adliye inşaatının üç yıl süreceği ifade ediliyor. Adliye taşındıktan sonra Sıhhiye’deki alan ulaşım merkezi olacak. Dünyanın pek çok ülkesinde var. Metrolar, monoraylar, teleferikler, dolmuşlar, otobüsler, halk otobüsleri oradan kalkacaklar, bir dağılım merkezi olacak. Yeraltı otoparkları olacak bir kat indi-bindi için kullanılacak.”

Güvenpark’ın durumu belirsiz

“Güvenpark’ın içindeki otobüs ve dolmuş duraklarının bu projeyle birlikte kaldırılması mümkün olacak mı?” sorusu ise Gökçek şöyle yanıtladı:

“Güvenpark’ın durumu günü geldiğinde değerlendirilir. Şimdi otobüsler ve minibüsler Güvenpark’a gelirken Kızılay trafiğine girmiyor. Ama Sıhhiye’ye alırsak mecburen Kızılay’a girecekler. Ona bir formül geliştirilirse tabi ki kalkar ama bugünden bir şey söylemek doğru olmaz.”

Geçmişte de gündeme gelmişti

2011 yılında Büyükşehir Belediye Meclisi, Akköprü’deki Toptancı Hâli’nin kaldırılarak yerine yeni adliye binasının yapılması yönünde karar almıştı.

Yeni binanın inşasının ardından Sıhhiye’deki Adliye Binası’nın yıkılarak, buraya da toplu taşım transfer alanı ve otopark yapılması planlanmıştı. Meclis kararına rağmen projenin başlamaması, Sıhhiye’deki Adliye Binası’nın kapasitesinin üstünde çalışmasına neden olmuş, Adalet Bakanlığı’ndaki üst düzey isimlerin gecikmeden dolayı rahatsız olduğu ifade edilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankara-adalet-sarayi-yikilacak_155962.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!