Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

En Büyük Gima Ankara’da

Ankara Büyükşehirden Dev Tesis

Mamak ve Sincan'da entegre katı atık bertaraf tesisi kurulacak Başkent'in çöp sorununun giderilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi'nce, Mama

Akşam



b>Mamak ve Sincan'da entegre katı atık bertaraf tesisi kurulacak

Başkent'in çöp sorununun giderilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi'nce, Mamak'ta ve Sincan Çadırtepe'de entegre katı atık bertaraf tesisi kurulacak. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, tesislerde bulunacak geri kazanımlı ayrıştırma üniteleri ile toplanan çöpün, ülke ekonomisine kazandırılması amaçlanıyor. Çöpler, geri kazanımlı ayrıştırma ünitelerinin ardından gönderildikleri üretim ünitelerinde çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra elde edilen biogaz, elektrik enerjisi ve otogaz yapımında kullanılacak.

Biogaz üretimi sırasında ortaya çıkan atıklardan ise, kompost ve sıvı gübre elde edilecek. Geri kazanım ünitelerinde, pet, PVC, plastik, naylon ve benzeri atıklar ayrıştırılarak motorin elde edilmesinde kullanılırken, kağıt, karton, cam ve metal atıkları ise hammaddeye dönüştürülecek. Park ve bahçelerden toplanan bitkisel atıklar ise gübre elde edilmesinde kullanılacak.

Açıklamada, yap-işlet-devret modeli çerçevesinde hazırlanan projenin ihalesinin imzalandığı ve 18 ayda tamamlanacağı bildirildi. Bu arada, proje çerçevesinde, Mamak çöplüğünün ıslahının da gerçekleştireceği kaydedildi.



ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/ankara-buyuksehirden-dev-tesis_2039.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!