Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara Ekspresi Seferlerine Başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, efsane tren olarak bilinen Ankara Ekspresi'nin 5 Temmuz itibarıyla seferlerine başladığını açıkladı.

yapi.com.tr
Ankara Ekspresi Seferlerine Başlıyor

Ankara Ekspresi"nin seferlerine yeniden başlayacağını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, çalışmalar tamamlandığı için bu ekspresin Ankara'dan ve Halkalı'dan her gün saat 22.00'de hareket edeceğini bildirdi. Habertürk'te yar alan habere göre; Bakan Turhan daha önce yaptığı açıklamada trenin 4 pulman, 4 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluştuğunu belirterek, trenin 230 pulman, 80 yataklı yolcu kapasitesine sahip bulunduğunu dile getirdi.

Talebin yoğun olması halinde trenin kapasitesinin yataklı vagon ilavesiyle artırılabileceğini anlatan Turhan; "Ekspres, Ankara ve Halkalı'dan her gün saat 22.00'de hareket edecek. Sincan, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Arifiye, İzmit, Gebze, Pendik, Bostancı, Sögütlüçeşme, Bakırköy'de duruşu olan trenin seyahat süresi, Ankara-Halkalı arasında 8 saat 44 dakika, Halkalı-Ankara arasında 9 saat olacak” açıklamasında bulundu.

"Yılda Ortalama 135 km Demiryolu Yaptık”
Turhan, “1950'den sonra yılda ortalama 18 kilometre demir yolu yapmışız. Hükümetlerimiz döneminde, yılda ortalama 135 kilometre demir yolu yapmaya başladık. İlk günden bugüne çivi dahi çakılmayan rayları elden geçirdik, tüm hatlarımızı modernize ettik” diyerek “Doğu Ekspresi'nin de bunlardan payına düşeni aldığına dikkati çekti.

Doğu Ekspresi'nin geçen yıl 436 bin 755 kişiyi ağırladığını aktaran Turhan, bu sayının bir zamanlar 20 bine düştüğünü anımsattı. Turhan, geçmiş yıllarda neredeyse kullanılmayan Van Gölü Ekspresi'nin de geçen yıl 269 bin yolcu taşıdığını belirterek, artık insanların memleketin güzelliklerinin tadına vararak yapabilecekleri tren yolculuklarının Doğu Ekspresi ile sınırlı olmadığını gördüğünü dile getirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankara-ekspresi-seferlerine-basliyor_173773.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!