Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara'da Gece Tarifesi Kalkıyor

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası ve Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner, yakın bir zaman içinde (yeni eğitim-öğretim yılından önce) taksilerde gece tarifesini kaldıracaklarını bildirdi.

Hürriyet Gazetesi
Ankara'da Gece Tarifesi Kalkıyor

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası ve Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner, yakın bir zaman içinde (yeni eğitim-öğretim yılından önce) taksilerde gece tarifesini kaldıracaklarını bildirdi.

Yiğiner, Ankara’da 7 bin 700 ticari taksinin hizmet verdiğini belirterek, sayının Ankara için çok olduğunu, yaz aylarında kent nüfusunun düşmesiyle taksici esnafı için iş sıkıntısının daha da arttığını söyledi. Ankara’daki taksi sayısını düşürmek için ileride radikal önlemler alabileceklerini aktaran Yiğiner, şunları kaydetti:

"Daha önceden gereğinden fazla taksi plakası dağıtılmış. Bunun yanında Gölbaşı ve Sincan’ın da metropol sınırlarına dahil olmasıyla oradaki taksici arkadaşlarımız da şehir içinde dolaşmaya başladı. Durum böyle olunca sınırlı olan müşteri potansiyeli, sayısı fazla olan taksici esnafımıza yetmiyor. Bunun önüne geçmek için ileride taksi plakalarını oda adına satın alarak bir havuzda bekleteceğiz. Bunu kısa vadede yapmamız mümkün gözükmüyor ama yapıldığında taksi sayısı azalacak, taksicilerin kazançları da artacak."

Oda olarak en az üyelerinin çıkarları ve görüşleri kadar vatandaşların da görüş ve çıkarlarını dikkate aldıklarını vurgulayan Yiğiner, şöyle devam etti:

"Son dönemlerde vatandaşlardan gece tarifesiyle ilgili çok şikayet aldık. Bu sorunun çözümü için 500’e yakın taksi durağı başkanımızla görüştük. Taksiciler de gece tarifesinin kendileri için sorun olduğunu bize iletti. Büyük bir ihtimalle yakın zamanda gece tarifesinin kaldırmayı düşünüyoruz. Bu kararı okullar açılmadan önce uygulamaya çalışacağız. Böylece vatandaşlarımız daha az para ödeyecek. Uygulama taksici ile vatandaş arasındaki pazarlığı ortadan kaldıracak, taksici esnafının işlerini artıracak."

Yiğiner, yeni ilçelerin Ankara Büyükşehir Belediyesi mücavir alnına dahil olmasıyla yakın mesafe-uzak mesafe ayrımının ortadan kalktığını belirterek, yakın mesafe-uzak mesafe ayrımının kalmasının taksimetrelerin açılış rakamına cüzi bir miktar yansıya bileceğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankarada-gece-tarifesi-kalkiyor_70777.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!