Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara'da Patlayıcı ve Yanıcı Madde Tesisleri Şehir Dışına Çıkarılıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, OSTİM ve İvedik Organize Sanayi Bölgelerinde geçtiğimiz hafta meydana gelen kazaların tekrar yaşanmaması için Ankara’da faaliyet gösteren patlayıcı ve yanıcı madde üreten tesislerin, ASO ile yapılacak işbirliği çerçevesinde, şehir dışında yer tespit edildikten sonra en geç 6 ay içerisinde taşınması karara

yapi.com.tr
Ankara'da Patlayıcı ve Yanıcı Madde Tesisleri Şehir Dışına Çıkarılıyor

OSTİM ve İvedik Organize Sanayi Bölgelerinde geçtiğimiz hafta meydana gelen kazaların tekrar yaşanmaması için Ankara’da faaliyet gösteren patlayıcı ve yanıcı madde üreten tesislerin, ASO ile yapılacak işbirliği çerçevesinde, şehir dışında yer tespit edildikten sonra en geç 6 ay içerisinde taşınması, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde karara bağlandı.

Patlayıcı ve yanıcı üretim tesislerine yönelik Belediye Kanunu’ndaki ilgili hükümlerin yer aldığı önergede, patlayıcı ve yanıcı madde üretim tesislerinin Ankara dışına çıkarılması ve ASO ile işbirliği yapılması, bu konuda yeni kurulacak binaların teknik özelliklerinin ASO ile birlikte tespit edilmesi, yerlerin tespitinin yapılması ve ardından 6 ay içerisinde bu müesseselerin tespit edilecek yeni alanlara taşınması ile ilgili konular yer aldı. Önergenin okunmasının ardından, söz alan ve bu tür üretim tesislerinin şehir dışına çıkarılmasına katıldığını ifade eden CHP’li Belediye Meclis Üyesi ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bu bölgelere ciddi bir denetim getirilmesi ve bu konuda da çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Yaşar’ın konuşmasının ardından, konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Melih Gökçek, “Bu önerge, özellikle yanıcı üretim ve depolama tesislerinin Ankara dışarısına aktarılmasıyla ilgili. Bunun yeri ve binaların nasıl olacağı da ASO ile birlikte yapılacak çalışmayla tespit edilecek” dedi. Fethi Yaşar’ın değerlendirmelerine de katıldığını ifade eden Başkan Gökçek, “OSB’lerde esnafın esnafı denetlemesi mümkün değil. Çünkü esnaf esnafla yüz yüze bakıyor. Maalesef OSB’lerde alınan ruhsatla, yapılan işler mukayese edildiği zaman da pek çok yerde aynı işin yapılmadığını görüyoruz. 2005 yılından önce, gerek Yenimahalle Belediyesi’nden, gerekse Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan alınmış izinler var. Ancak bunların aynı şekilde korunması mümkün değil. Yangın çıkan yerde aynı şahsa ait iki tane dükkan gözüküyor. Birincisine ruhsat verilmiş. Halbuki patlayan yerde itfaiyenin izni yok. Buraların denetlenmesi ve yetkinin belediyeye yeniden verilmesi gerek. Alınan ruhsatla, bir başka işin yapılmasına müsaade edilmemesi gerekiyor” diye konuştu.

“Bu imalathaneler, patlamaya hazır bomba”

OSTİM ve İvedik Organize Sanayi Bölgelerinde, boya ve tiner imalathanelerinin bu konuyla ilgili ruhsat aldığını, ancak ruhsatı aldıktan sonra Sanayi Bakanlığı’ndan da solvent izni aldıklarını kaydeden Başkan Gökçek, “Bunu yağ ile birleştirip incelterek mazot haline getiriyorlar. Pek çok kaçak mazot imalathanesi var burada. Patlamaya hazır bomba halinde bekliyorlar. Bunun engellenmesi gerekiyor. İnşallah kanun çıkar ve düzeltme yapılır” dedi. Ankara Sanayi Odası Başkan Nurettin Özdebir ile görüştüğünü ve yeni yapılacak olan binalar arasındaki uzaklık ile binaların patlamaya karşı dayanıklılığı gibi konularda ayrı yönetmeliklere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Başkan Melih Gökçek, “Bu konuda ASO Başkanı ve Kazan Belediye Başkanı ile görüştüm. Ayrıca diğer belediye başkanlarıyla da görüşeceğim. Hazineye ait olan arazilerini acilen planlayalım. ‘Yanıcı madde depolama alanı’ olarak ilan edelim. Buralarda kurulacak olan bir kooperatifle de tesislerin en geç 6 ay içerisinde taşınmasını tahsis edelim” dedi.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/ankarada-patlayici-ve-yanici-madde-tesisleri-sehir-disina-cikariliyor_85637.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!