Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara'daki Ulaşım Zammına Mahkeme Freni

Ankara 9'uncu İdare Mahkemesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl Ekim ayında EGO otobüsleri, metro ve Ankaray biletlerine yaptığı zamla ilgili olarak yürütmeyi durdurma kararı aldı. Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "15 Ekim'de yapılan zamla çoklu bilet ücreti 1.40 TL'ye

Habertürk
Ankara'daki Ulaşım Zammına Mahkeme Freni

nkara 9'uncu İdare Mahkemesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl Ekim ayında EGO otobüsleri, metro ve Ankaray biletlerine yaptığı zamla ilgili olarak yürütmeyi durdurma kararı aldı.

İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma ve iptal davasını açan Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "2008 yılının başında toplu taşım araçlarına binmek için çoklu bilet 1 TL'den 1.20 TL'ye çıkarılarak ulaşıma yüzde 20 zam yapılmıştı. Bu zammın ardından 15 Ekim'de bir zam daha yapıldı. Çoklu bilet ücreti 1.40 TL'ye çıkarıldı. Böylece bir yıl içinde toplu taşım bilet fiyatlarına enflasyonun çok üzerinde, yüzde 41.6 oranında zam yapılmış oldu. Biz bu zammı haksız bulduğumuz için İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma ve iptal davası açmıştık. İlk aşamada mahkeme yürütmeyi durdurdu. Öyle sanıyorum ki yakında zam tümüyle iptal edilecek" dedi.

Çetin, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i mahkemenin verdiği kararı derhal uygulamaya ve zamları geri almaya davet ediyorum. Aksi takdirde kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

TÜDEF Genel Başkanı Çetin, keyfi zamla Ankaralıların cebinden 10 ayda 1 milyar TL'nin haksız yere alındığını da sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankaradaki-ulasim-zammina-mahkeme-freni_70785.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!