Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara'nın En Yüksek Binasının Temeli Atıldı

192 metrelik yüksekliği ile Ankara'nın en yüksek binası olacak Türk Telekom'un Ofis Kulesi'nin temeli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım tarafından atıldı. 2013 yılında tamamlanması planlanan yeni genel müdürlük binasının, modern tasarımı, akıllı bina teknolojisi ve doğa dostu yenilenebilir enerji kaynakları özellikleriyle

yapi.com.tr / AA
Ankara'nın En Yüksek Binasının Temeli Atıldı

Türk Telekom'un yeni genel müdürlük binasının temeli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, PTT Genel Müdürü Osman Tural, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Türk Telekom CEO'su Gökhan Bozkurt'un da katıldığı bir törenle atıldı. Türk Telekom'un Ofis Kulesi, 192 metrelik yüksekliği ile Ankara'nın en yüksek binası olacak. 2013 yılında tamamlanması planlanan, Altındağ'daki Türk Telekom kampüsünün bulunduğu alanda inşa edilecek yeni genel müdürlük binasının, modern tasarımı, akıllı bina teknolojisi ve doğa dostu yenilenebilir enerji kaynakları özellikleriyle Ankara'nın sembol binalarından biri olması hedefleniyor.

Türk Telekom olarak 2012 yılına çok hızlı başladıklarını, her hafta yeni bir hizmetlerini duyurduklarını söyleyen Türk Telekom CEO'su Gökhan Bozkurt, gayrimenkul yatırımlarını da kesintisiz sürdürdüklerini kaydetti. Yatırım harcamalarının son 6 yılda 1 milyar lirayı aştığını, Ankara'ya mimari alanda değer katacak böyle bir projeyi başlatmanın heyecanı ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Bozkurt, Ankara'nın en teknolojik ve çevreci ofis binalarından birisi olacak yeni genel müdürlük binasının Ankara'nın sembol binalarından biri olmasını hedeflediklerini kaydetti.


Foto: Dilek Mermer (AA)    

Yaklaşık 6 bin 300 metrekarelik zemin oturumu bulunan bina, üç bodrum kat ve zemin üzerinde 33 kat olmak üzere 36 katlı olacak. 54 bin 290 metrekare kapalı alanı bulunacak binada toplam 1.500 kişi çalışacak. Genel müdürlük birimlerinin de yer alacağı binada 550 kişi kapasiteli konferans salonu, fuaye ve çok amaçlı alanlar bulunacak. İç bahçe tasarımları, katlardaki yeşil alanları ile yeşil bina konseptini barındıracak binanın, aynı zamanda Ankara'nın bina içi yeşil alana sahip ilk binası olacağı belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankaranin-en-yuksek-binasinin-temeli-atildi_90667.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!