Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara'nın Parlayan Yıldızı Çukurambar

Çukurambar, son döneme damgasını vuran gizemli buluşmalar ve ilginç olaylarla, ülke sınırlarını aşan bir üne kavuştu. İnşaat sektöründeki durgunluğa rağmen, kent merkezine olan yakınlığı ile yatırımcıların iştahını kabartan Çukurambar, mantar gibi çoğalan lüks siteler, marka restoranlar, banka şubeleri ve alışveriş merkezleri ile 2000'li yıllardan

Akşam Gazetesi
Ankara'nın Parlayan Yıldızı Çukurambar

irkaç yıl öncesine kadar Ankaralıların bile yerini bilmediği gecekondu mahallesi Çukurambar, son döneme damgasını vuran gizemli buluşmalar ve ilginç olaylarla, ülke sınırlarını aşan bir üne kavuştu. İnşaat sektöründeki durgunluğa rağmen, kent merkezine olan yakınlığı ile yatırımcıların iştahını kabartan Çukurambar, mantar gibi çoğalan lüks siteler, marka restoranlar, banka şubeleri ve alışveriş merkezleri ile 2000'li yıllardan itibaren Başkent'in yükselen değeri oldu.

Gecekondularını müteahhitlere vererek hayal dahi edemeyecekleri zenginlikler elde eden bölgenin eski sakinleri mahalleyi birer birer terk ederken, değişen çehresiyle Çukurambar yeni sahiplerini ağırlamaya başladı. Kapatılan Refah ve Fazilet Partileri'nin tabanından gelen 'Milli Görüş' kökenli siyasetçilerin gözdesi olan Çukurambar, milletvekili lojmanlarının AK Parti iktidarı döneminde boşaltılarak özelleştirilmesiyle, popülaritesini daha da artırdı. Konut arayışına giren çok sayıda milletvekili, tercihini Çukurambar'dan yana kullanarak, mahallenin değerine değer kattı. Semtin yeni sakinleri arasında siyasetçilerin yer alması, Çukurambar'da yaşayan milletvekillerini ve bakanları konu alan haber ve olayların manşetlere çıkmasına sebep oldu.

Manşetlere çıkan iki olay

AK Parti'nin kapatılma davasının Anayasa Mahkemesi'ndeki karar oturumuna saatler kala Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşen gizemli buluşma, Gül'ün kız kardeşi ile evli olan AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu'nun Çukurambar'daki evinde yapıldı. Gece yarısından sonra sivil plakalı araçlarla Çukurambar'a gelen Gül ve Erdoğan'a, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın da katıldığı yönündeki söylentiler ise doğrulanmadı. Gündemi uzun süre meşgul eden gizemli zirveye ilişkin medyada yer alan haberler, 'Çukurambar buluşması' olarak anıldı.

Son bir haftaya damgasını vuran, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a 'suikast hazırlığı' iddiası da, Çukurambar'ı gazete manşetlerine yeniden taşıyan gelişme oldu. Bir ihbar üzerine 19 Aralık Cumartesi gecesi operasyon düzenleyen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Çukurambar semtinde şüpheli iki kişiyi gözaltına aldı. Askeri personel olduğunu anlaşılan Albay E.Y.B. ile Binbaşı İ.G.'nin üzerinden Arınç'ın ev adresinin çıktığı ileri sürüldü ve olay medyaya 'Arınç'a suikast hazırlığı' diye yansıdı. Operasyondan üç gün sonra Genelkurmay tarafından yapılan açıklama ise kafaları iyice karıştırdı. Açıklamada, polisin operasyon düzenlediği iki askeri personelin, TSK'dan bilgi sızdıran bir kişiyi takip için Çukurambar'da bulundukları belirtildi.

Ülke gündemini sarsan olayların yaşandığı Ankara'nın yıldızı parlayan semti Çukurambar'ı mercek altına alan AKŞAM PAZAR, mahalle sakinlerinin portresinden konut fiyatlarına, bölgenin hit mekanlarından alışveriş merkezlerine varana kadar geniş çaplı bir araştırma yaptı. İşte Çukurambar'ın önlenemeyen yükselişinin öyküsü:

En lüks semtlerden biri oldu

Daha 10 yıl öncesine kadar Anadolu'dan göç edenlerin yerleşim yeri olan gecekondu mahallesi Çukurambar, Başkent Ankara'nın Eskişehir Yolu'na doğru gelişmesiyle ortaya çıkan ranttan nasibini aldı. Çok sayıda kamu kurumunun yeni binalar yaparak bu bölgeye taşınması ve semtin Kızılay, Bakanlıklar gibi merkezlere olan yakınlığı, Çukurambarı kısa sürede kalkındırdı. Daha önce yok pahasına satılan Çukurambar'daki arsalar astronomik fiyatlara ulaştı, derme çatma gecekondular milyon TL'ye alıcı bulmaya başladı.

Çukurambar'ın önemli bir mekan haline gelmesi, siyasilerin bu mahalleyi mesken tutmasıyla hızlandı. Özellikle 'Milli Görüş' kökenli eski ve yeni siyasetçiler, art arda Çukurambar'a yerleşmeye başladılar. AK Parti Kocaeli Milletvekili Osman Pepe tarafından yaptırılan ve aynı site içinde bulunan Lale, Feza ve Gül Blokları, AK Partili ve Saadet Partili birçok vekil tarafından adeta kapışıldı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/ankaranin-parlayan-yildizi-cukurambar_75306.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!